SCM Politehnica întâlnește codașa Ligii Zimbrilor înaintea unui final de an palpitant....

SCM Politehnica întâlnește codașa Ligii Zimbrilor înaintea unui final de an palpitant. Ce rezultate au în vizor handbaliștii alb-violeți

0
DISTRIBUIȚI
SCM Politehnica
SCM Politehnica

Lotul Politehnicii de handbal masculin a avut parte de o pauză activă pe plan intern. Elevii lui Pero Milosevic care nu au plecat la loturile naționale au și disputat două amicale, dar mâine misiunea SCM Politehnica Timișoara în fața ”lanternei” CSM Făgăraș e obligatoriu obținerea celor trei puncte. Mai ales că programul alb-violeților se va aglomera din nou pe final de lună.

SCM Poli l-a avut pe Cristi Fenici la lotul național al României. Coordonatorul nu a mai înscris în al doilea joc câștigat de ”tricolori” în fața Poloniei în disputa pentru calificarea la Euro, dar a fost de la început în teren. Din lotul timișorean au mai fost selecționați portarul Zlatko Daskaloski, Filip Lazarov (ambii la naționala Macedoniei) și Marko Lasica (Muntenegru). Restul componenților de sub comanda lui Pero Milosevic s-au pregătit în continuare și au disputat două jocuri-test la Satu Mare. În primul alb-violeții au cedat în fața divizionarei secunde din Baia Mare, scor 27-30, în timp ce în al doilea amical s-a înregistrat o remiză cu localnica de primă ligă, CSM Satu Mare: 28-28.

Mâine, misiunea lui Poli e aparent ușoară, Făgărașul a obținut un singur succes în zece partide, chiar cu formația sătmăreană. ”Niciun meci nu e ușor, am avut două săptămâni de pauză, în sfârșit am avut timp să pregătim antrenamentele într-un microciclu normal.


Am finalizat pregătirea cu două amicale la Satu Mare. Am folosit și jucătorii care au evoluat mai puțin în Liga Națională, am avut patru jucători la loturile naționale. O perioadă destul de grea, sperăm să fim în tonus cu Făgăraș. În continuare ne așteaptă meciuri importante, la Reșița, acasă cu slovenii de la Ribnica, turul manșei a III-a pentru calificările în grupele EHF. Sperăm să avem rezultatele pe care le așteptăm cu toții. Meciul următor e periculos, am încărcat destul de mult și sper ca pe fondul unui joc bun și fizic să câștigăm și să pregătim bine următoarele jocuri”, a declarat Attila Horvath, ”secundul” lui SCM Politehnica.

Alb-violeții s-au concentrat în această perioadă și pe componenta mai tânără a echipei, folosită încă sporadic în jocurile cu miză. ”Au fost meciuri bune pentru noi, care au evoluat mai puțin și ne-au prins bine. Sincer mă aștept să joc mai mult mâine… Eu mă simt mai bine în atac. Altfel te simți după ce dai un gol, dar și în apărare îmi ajut colegii. Am progresat foarte mult față de când am venit aici. Datorită domnilor Horvath și Milosevic. Mi-au dat încredere, și la antrenamente și în jocuri”, a spus extrema Denis Neamțu. ”Neamțu, Furak, Șimicu, Wokan, Gurănescu, sunt tineri care au bune perspective, văd progres pe zi ce trece, voință au, sperăm să prindă cât mai multe minute. Când au intrat au demonstrat că pot să facă față nivelului primului eșalon, chiar cu brio. Neamțu a jucat bine anul trecut cu Dinamo, cu Turda, Furak a jucat bine anul acesta, clar că potențial este”, a completat Horvath.

Lotul lui SCM Politehnica e poate pentru prima dată în acest an fără nicio problemă medicală. Timișorenii speră la nouă puncte în campionat în următoarele trei jocuri de campionat. După cel cu Făgăraș, urmează derby-ul de la Reșița și meciul de pe teren propriu cu Suceava. Bineînțeles apoi bănățenii își vor îndrepta atenția către jocurile pentru un loc în grupele Cupei EHF.

Partida SCM Politehnica Timișoara – CSM Făgăraș se dispută mâine, de la ora 18.00, în runda a 11-a a Ligii Zimbrilor. Alb-violeții ocupă un dezamăgitor loc 10 în campionat, cu doar 11 puncte adunate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.