Transfer din mers pentru SCM Politehnica într-o săptămână de foc. Cine e...

Transfer din mers pentru SCM Politehnica într-o săptămână de foc. Cine e tânărul inter acontat înaintea derby-ului de la Reșița

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Uruianu, cel mai nou jucător al lui SCM Politehnica
Ionuț Uruianu, cel mai nou jucător al lui SCM Politehnica

SCM Politehnica Timișoara a luat un jucător de perspectivă în plin campionat. Interul dreapta Ionuț Uruianu s-a alăturat formației pregătite de Pero Milosevic chiar înaintea Derby-ului Banatului, programat miercuri la Reșița, cu HC Adrian Petrea. Gruparea cărășeană va fi totodată și adversara alb-violeților în optimile de finală ale Cupei României.

SCM Poli a aflat astăzi că va întâlni Reșița și în optimile Cupei. Meciul e programat pe 17 decembrie, în unică manșă, la Timișoara. Cele două rivale vestice se întâlnesc însă mai întâi miercuri, cu gruparea de pe Bega nemulțumită că acest meci nu a fost amânat. Sâmbătă, Poli joacă un meci ce poate avea importanță istorică, cu slovenii de la Ribnica în turul III preliminar al Cupei EHF. ”Până atunci, însă, trebuie să ne concentrăm la meciul cu Reşiţa. Poate fi şi un hop psihologic, pe care dacă îl vom depăşi cu bine, atunci vom aborda cu mai mare încredere partida cu Ribnica. Jocul de la Reşiţa se anunţă foarte greu, chiar dacă adversarii noştri au probleme. Atunci când ai lipsuri, scoţi din tine nişte emoţii şi motivaţii mult mai puternice decât în momentul când ai o viaţă liniştită. Îmi aduc aminte cum am jucat noi anul trecut, numai din orgoliu şi din dorinţa de a realiza ceva pe plan sportiv.


Sper să ne montăm şi noi la fel de puternic ca şi ei şi să reuşim un rezultat pozitiv”, a declarat Attila Horvath, ”secundul” lui SCM Politehnica.

Cărășenii nu trec prin momente grozave, din cauze economice. Lucru care se vede și în clasament, trupa lui Adrian Petrea e doar pe poziția 12. ”Ne-am pregătit bine, vrem să facem un meci bun la Reşiţa, ştim că va fi dificil, chiar dacă ei trec printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar. Şi noi am trecut poate prin mai rău, dar vom continua să ne pregătim, pentru a putea aduce toate punctele de la Reşiţa… Chiar îmi pare rău, pentru că ştiu cum e, am fost şi noi în situaţia lor; le doresc să se liniştească şi să se rezolve problema cu banii. Noi vrem să câştigăm, parcă nu s-a întâmplat niciodată la Reşiţa, avem doar un egal; deci sper să fie o premieră!” a spus și Cristian Fenici, căpitanul timișorenilor.

Inter dreapta format la centrul de la Sighișoara

SCM Poli și-a completat lotul în această săptămână cu un inter dreapta de perspectivă. Ionuț Uruianu (20 de ani) e un produs al Centrului Național de Excelență de la Sighișoara și a bifat o experiență la seniori cu Știința Municipal Bacău în liga secundă. Leonard Ștefan, noul său coleg la club, îl cunoaște de la lotul național de tineret. ”Îmi doresc foarte mult să ajut echipa și să terminăm pe un loc cât mai bun în acest campionat. Am aflat câte ceva despre echipă și despre antrenorul Pero Milosevic, sper să-i cunosc cât mai bine pe toți la club”, au fost primele vorbe ale lui Ionuț Uruianu ca handbalist alb-violet.

”Îl cunosc de pe vremea când era component al centrului de la Sighişoara. Eu sper să ne ajute în următoarea perioadă, este un tânăr de foarte mare perspectivă, are nişte calităţi extraordinare, dar a suferit o accidentare şi acum e în perioada de refacere. Cum am avut probleme şi în anii anteriori cu anumiţi jucători, eu sunt convins că le vom rezolva aici la Timişoara, la unul dintre cele mai performante centre care colaborează foarte bine cu staff-ul nostru medical. Are foarte mare voinţă, la fel şi calităţi; sperăm că ne va ajuta cât mai repede posibil”, a adăugat ”secundul” Attila Horvath despre noua achiziție.

Partida HC Adrian Petrea Reșița – SCM Politehnica Timișoara se dispută miercuri, de la ora 16.00 (TVR 2), în etapa a 12-a a Ligii Zimbrilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.