SCM Politehnica, pas important spre grupele Cupei EHF! Alb-violeții au obținut o...

SCM Politehnica, pas important spre grupele Cupei EHF! Alb-violeții au obținut o victorie satisfăcătoare acasă cu slovenii de la RD Ribnica FOTO

0
DISTRIBUIȚI
scm-poli-ribnica-17
SCM Poli, din nou victorioasă în Europa

Handbaliștii timișoreni și-au îmbunătățit recordul european cu a cincea victorie consecutivă în preliminariile Cupei EHF. De această dată SCM Politehnica Timișoara s-a impus cu o diferență mai mare, scor 27-22 (14-11), dar după un joc per total destul de strâns cu slovenii de la RD Riko Ribnica. Bănățenii s-au desprins spre final și se așteaptă la o opoziție puternică în retur, dar au făcut primul pas spre grupe în fața unui public, în sfârșit, cald.

Sala ”Olimpia” a fost aproape plină, ca în vremurile bune ale handbalului sau baschetului timișorean. Pentru prima disciplină e oricum o eră bună. Deși în campionat încă nu se regăsesc, alb-violeții zbârnâie în Europa. Acolo unde au depășit deja două recorduri, cele mai multe victorii, dar și cele mai multe succese consecutive din istoria clubului.

SCM Poli nu a început rău cu Ribnica, dar mereu s-a poticnit parcă atunci când a ajuns la +3 și a crezut că partida devine ușoară. Marjanovic, în minutul 23, și-a desprins pentru prma dată colegii la patru goluri diferență: 11-7. Iar la pauză tabela indica trei goluri mai multe în dreptul gazdelor. Dar slovenii erau departe de a fi învinși. Susținuți de o galerie foarte gălăgioasă și foarte disciplinați, slovenii au reușit egalarea rapidă la 14-14. Echilibrul s-a menținut și după jumătatea mitanului secund, când Vuk Milosevic, fiul lui ”coach”, a ieșit la rampă prin câteva reușite importante. Inclusiv cea de 20-17 și 23-20 cu șase minute înainte de final. Cu un arbitraj total altfel față de cel din campionat, timișorenii nu au mai tremurat pe final. Ba mai mult s-au desprins decisiv după reușita lui Simovic, golgheterul zilei. Acesta a și închis totodată tabela cu maximum din ce își puteau dori cei de la Poli în privința diferenței din această seară.

Peste o săptămână urmează returul dificil din Slovenia și SCM Politehnica are acum clar prima șansă. Misiunea tehnicianului Pero Milosevic nu e însă ușoară. Străinii echipei au strălucit azi, dar grupul trebuie ținut cu picioarele pe pământ. În campionat urmează un nou joc miercuri, cu Suceava, acasă, iar faptul că jocul acesta nu s-a putut amâna l-a iritat pe antrenorul muntenegrean.

SCM Politehnica Timișoara (marcatori): Simovic 8 goluri, V. Milosevic 7, Lazarov 4, Lasica 3, Fenici 2, Marjanovic 2, L. Ștefan 1.

RD Riko Ribnica (marcatori): Grebenc 6, Leban 5, Fink 4, Skusek 3, Knavs 2, Henigman 1, Pucelj 1.

Nu suflă în iaurt

Experiența de care vorbea Pero Milosevic înaintea partidei se pare că a contat. ”A fost un meci bun, greu, cu două defensive foarte puternice. Din păcate pentru noi, Timișoara a fost ceva mai experimentată, în momentele critice a contat. Dar diferența nu e mare. Ne doream să fie mai mică, dar așa stă treaba și mă aștept la un joc asemănător peste o săptămână. Vom analiza unde am greșit și încercăm să ne îmbunătățim. Vom vedea ce va fi la final. Toată lumea știe că Fenici e cel mai bun jucător, dar defensiva e punctul forte al Timișoarei și fiecare are un rol major”, a declarat Robert Begus, antrenorul lui Ribnica. Expulzarea lui Henigman e văzută ca un moment important al jocului: Eliminarea lui ne-a încurcat mult, el spune că nu a spus nimic la al treilea cartonaș, dar arbitrul are mereu dreptate”, a conchis Begus.

”Am spus că Ribnica are o echipă bună. Are jucători selecționați la națională, doi jucători foarte buni pe părțile lateral… Am muncit mult pentru un rezultat bun și l-am obținut. E un scor bun cu o echipă bună.


A fost o atmosferă frumoasă, publicul ne-a susținut, a fost în fine momente când ne-au ajutat. Va fi foarte dificil la Ribnica… Am jucători care au evoluat foarte mult, alții mai puțin. Niciodată nu poți spune că diferența e suficientă. În Europa e dificil. Avem exemplul Barcelonei, care nu s-a calificat în primele patru. La 4-5 goluri trebuie să jucăm precum la 0-0”, a spus la final Pero Milosevic, tehnicianul lui Poli.

”Eu pot să spun că sunt mulțumit de rezultat. Vreau să felicit publicul, colegii, antrenorul, într-adevăr am avut o săptămână foarte grea după meciul de la Reșița. Suntem foarte obosiți. E o victorie… Vom vedea dacă va fi suficient pentru retur. Eu sunt sigur că vom câștiga. Avem nevoie și noi de susținere în deplasare. Sper ca oamenii din Timișoara să vină, la fel ca slovenii, să ne susțină… Nu știu dacă e neapărat mai ușor în Europa. Există fluctuații, nu vreau să vorbesc de alte chestii. Cum a zis coach: mai bine jucăm doar în Europa și deloc în campionat… Noi i-am urmărit pe ei. Au un centru extraordinar. Sunt foarte puternici, dar noi am fost peste ei și ne-am dorit foarte mult”, a conchis Andrei Santeiu, jucătorul Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.