Se redeschide șantierul la Spitalul de Copii din Timișoara, cu un constructor...

Se redeschide șantierul la Spitalul de Copii din Timișoara, cu un constructor nou. Cum atacă primarul Robu firma cu pedigree liberal care a sistat lucrările nejustificat

1
DISTRIBUIȚI

santier spitalul de copii01_resize

Veşti bune pentru părinţii din Timişoara şi nu numai. Lucrările de amenajare a noii aripi de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” vor fi reluate. Anunţul a fost făcut astăzi, de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a criticat dur firma liberală Prompt, cea care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Timişoara pentru construirea noii clădiri.

„Una din veştile bune pentru săptămâna viitoare este că se vor relua lucrările cât de curând. E complicat, când vine o altă firmă să preia lucrările se face o verificare la sânge a tot ce este făcut, a stării în care este clădirea cu tot şantierul, pentru că în final firma trebuie să aibă totul făcut conform proiectului şi nimeni nu poate să se aventureze şi la sfârşit să i se ceară să facă ceva ce a fost făcut prost de precedenţii. Am bătut palma, firma a fost la mine ieri, era girant pentru Prompt”, a explicat edilul.

Acesta nu s-a sfiit să atace dur firma Prompt, acuzând patronii de rele intenții și de dorina de a sabota proiectul.


„Dacă tot m-aţi provocat, sunt total dezamăgit de Prompt, să le fie ruşine patronilor firmei Prompt pentru ce au făcut la spitalul de copii, şi-au bătut joc pur şi simplu. Am avut încredere că vor finaliza lucrarea chiar înainte de termen, pentru că la început au lucrat foarte foarte bine, după care mi-au produs o decepţie totală, au fost total necooperanţi. Trebuia să spună cinstit «noi nu mai putem» şi să fi început discuţiile cu cei care au girat. Noi am stat foarte mult timp, că tot speram să reia ei lucrările. I-am înţeles într-o anumită privinţă, că la faţadă nu le puteai pretinde să facă lucrările după cum prevedea proiectul. Dar puteam să eliminăm toată partea aceea de lucrare, o licitam separat, însă tot restul trebuia făcut, or ei s-au legat de tot felul de chichiţe din proiect ca să justifice inacţiunea, că nu au mai făcut nimic de o grămadă de vreme”, a completat Robu.

Primarul a explicat că autorizaţia de construcţie este încă valabilă şi a conchis că la toate proiectele există scăpări, însă cheia rezolvării problemelor care apar stă în comunicarea dintre executant şi proiectant. Firma care va prelua lucrările se numeşte Sulfatin SRL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.