„Semaforișoara”, sub semnul rateului. Vezi cum pot produce accidente semafoarele inteligente VIDEO

„Semaforișoara”, sub semnul rateului. Vezi cum pot produce accidente semafoarele inteligente VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

semafoare-aiurea

Semafoarele „paranormale” lovesc din nou la Timişoara. Data de 1 noiembrie a fost aşteptată cu mare nerăbdare de toţi şoferii care se plâng de luni întregi că semafoarele inteligente instalate ca parte a sistemului de trafic management încurcă deplasarea prin oraș şi creează cozi kilometrice pe marile artere la orele de vârf, însă așteptarea se dovedește a fi până acum inutilă.

Amintim că proiectul inaugurat luni a costat 10.000.000 de euro și a constat în dotarea interescțiilor de oraș cu semafoare și camere de luat vederi pentru decongestionarea traficului. Sincronizarea semafoarelor a început după 24 octombrie, odată cu recepția lucrării. Conform promisiunilor făcute de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, după data de 1 noiembrie traficul din oraș urma să se îmbunătățească considerabil și unda verde urma să fie prezentă cel puțin pe marile artere.

Realitatea din trafic arată însă că lucrurile nu stau deloc așa. Un filmuleț postat ieri pe o rețea de socializare a devenit viral.


Clipul arată cum la o trecere de pietoni situată în zona centrală, în apropierea hotelului Continental, semafoarele instalate arătau culoarea verde atât pentru pietoni cât și pentru mașini, punând astfel în pericol viața participanților la trafic.

Amintim că primarul Nicolae Robu declara la inaugurarea proiectului că „a fost bine că am asumat implementarea, căci suntem în momentul fericit al inaugurării și deja orașul beneficiază de rezultatele proiectului. Beneficii vor apărea tot mai multe pe zi ce trece, abia săptămâna trecută s-a dat drumul la sincronizarea semafoarelor, iar procesul va fi unul fără sfârșit”. Trebuie spus și că nu este pentru prima dată când noile semafoare indică aceeași culoare și pentru mașini și pentru pietoni, putând conduce la accidente grave.

3 COMENTARII

  1. inca o dovada a faptului ca in Romania nimic nu functioneaza .Daca in alte tari semafoarele inteligente isi arata utilitatea , pentru noi,acelasi sistem , este un pericol .

  2. Va rog sa-mi spuneti si mie un Proiect reusit de d-nu Robu, hai sa privim putin Proiectele Olgutei Vasilescu pt. orasu Craiova, cite lucruri a realizat ea cu Bani Europeni si cite lucruri a realizat d-nu Robu pt. Timisoara. Dupa cite am citit in ziare la Craiova e-n constructie un mare Stadion, un spital Municipal, un spital pt. Copii, o Gradina Botanica, o droaie de Parcuri, tot centru orasului a fost renovat, toate strazile asfaltate, canalizari si multe alta lucruri cum ar fi si Biblioteca Orasului iar noi aici ne laudam cu o semaforizare nereusita, mai mult incurca decit sa ajute dar sa nu uitam ca tot aceasta Primarita a furat de sub nasu d-lui Robu un investitor care da Craiovei 100 de mii de locuri de munca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.