Semnal de alarmă tras de medicii timișoreni: tot mai multe persoane din...

Semnal de alarmă tras de medicii timișoreni: tot mai multe persoane din vestul țării fac infarct. Cu cât a crescut numărul urgențelor față de anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

inima

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, singura unitate medicală de acest gen din vestul țării, trag un semnal de alarmă și spun că tot mai mulți oameni fac infarct.


Doar în ultimele zece luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ 1.000 de cazuri în regiunea de vest.

„14.000 de oameni au trecut anul acesta pragul instituției, 7.000 au fost internați. Avem un număr de 170 de paturi. Un număr foarte mare de urgențe. Avem aproape 2.500 de urgențe în primele zece luni, un număr care a crescut cu 15% față de anul trecut. Avem 1.000 de cazuri de infarct în ultimele zece luni. Numărul cazurilor de infarct a crescut cu aproape 20% raportat la 2015”, a declarat medicul Constantin Luca, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Potrivit reprezentanților unității medicale, în acest an, peste 700 de oameni au fost operați pe cord deschis. Spitalul de la Pădurea Verde este singurul din vestul țării care tratează infarctul miocardic acut, dar și în care se desfășoară intervenții chirurgicale pe cord deschis.

Vineri, medici cardiologi din întreaga țară au participat la Timișoara la un curs dedicat tratamentului de urgență în cazul pacienților cu afecțiuni ale inimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.