Senatorul Ehegartner a anunțat două din prioritățile ALDE. Vezi ce spune despre...

Senatorul Ehegartner a anunțat două din prioritățile ALDE. Vezi ce spune despre creșterea salariilor medicilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ehegartner la pressalert06_resize

Senatorul ALDE Timiş, Petru Ehegartner, a fost invitatul ediţiei din această seară a PRESSALERT LIVE, acolo unde a vorbit despre măsurile pe care formaţiunea din care face parte doreşte să le implementeze dacă ajunge la guvernare, după alegerile parlamentare din iarnă. Invitatul a răspuns la acuzele PNL că ALDE ar da dovadă de populism atunci când susţine creşterea salariilor medicilor cu 15%.

„Fiecare din aceste măsuri trebuie analizate şi judecate separat. De când s-au făcut aceste promisiuni de ajustare şi de revenire la un sistem de salarizare corect? Cred că vă referiţi la salariile medicilor. Care a fost ultima lege care urma să fie aprobată de către guvernul Ponta în guvernarea USL? Era legea salarizării unice. A venit un guvern tehnocrat care a spus că o va prelua. Ce a făcut acest guvern tehnocrat? A ajustat pe ici pe colo, putea să o facă, că nu a avut obligaţii politice”, a explicat Ehegartner. Invitatul a comentat şi că guvernul Cioloş s-a dovedit a fi un eşec în ceea ce priveşte susţinerea agricultorilor şi a atragerii de fonduri europene.

Senatorul de Timiş a oferit detalii legate de strategiile ALDE pentru mediul economic.


„În programul de guvernare această relaxare fiscală care a avut loc până la un anumit nivel trebuie dublată şi de o debirocratizare şi o modificare a legislaţiei care guvernează spaţiul economic, astfel încât aplicarea ei la afacerile care se fac în România să fie un lucru simplu. Noi pentru a respecta o lege trebuie să o citească avocaţii. Eu ştiu că legile trebuie făcute pe înțelesul celor care trebuie să le respecte. Noi avem o legislaţie infernală în ceea ce priveşte guvernarea fenomenului economic. Este o direcţie pe care noi o vom urma”, a spus Ehegartner. Senatorul a oferit ca exemplu de reglementare care încurcă oamenii de afaceri legea contabilităţii pentru companii mici şi mijlocii, care, spune el, este o aberaţie, în condiţiile în care orice inspector poate întrerupe activitatea unei companii. Invitatul a comentat și pe marginea Legii eliminării celor 102 taxe explicând că pentru unele dări percepute taxele de colectare sunt mai mari decât veniturile încasate de la contribuabili, dar și că eliminarea taxei radio este o decizie bună.

În plan politic, senatorul a comentat că nu crede că ALDE se va rupe din cauza tensiunilor dintre copreședinții Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.