Simpozion internaţional de arheologie la Timişoara. Când are loc şi care sunt...

Simpozion internaţional de arheologie la Timişoara. Când are loc şi care sunt noutăţile ediţiei cu numărul patru

0
DISTRIBUIȚI
expozitie arheologie11_resize
Simpozion de arheologie şi istorie la Timişoara.

Timişorenii pasionaţi de arheologie sau istorie, şi nu numai, sunt aşteptaţi să treacă pragul unui eveniment care a ajuns la ediţia cu numărul patru. Este vorba de Simpozionul Internaţional “Interdisciplinaritate în arheologie şi istorie”, organizat de Asociaţia Arheo Vest din Timişoara, care aniversează zece ani de activitate, şi Universitatea de Vest, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

arheovestPotrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrări ştiinţifice importante şi de actualitate ale unor istorici şi arheologi de renume, atât din ţară cât şi din străinătate.


De asemenea, un alt moment important din timpul simpozionului va fi lansarea celui de-al patrulea anuar “Arheo Vest: Interdisciplinaritate în arheologie și istorie”. Anuarul este format din peste 50 de studii de specialitate scrise de 76 de autori în aproape 1.000 de pagini, structurate în două volume apărute la editura Jate Press din Szeged și în format digital pe CD.

Ediţia din acest an a simpozionului este realizată “In honorem prof. univ. dr. Adrian Bejan”, care a fost profesor universitar, doctor în istorie și șef al Catedrei de Istorie – Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Festivitatea de deschidere a Simpozionul Internaţional Arheo Vest “Interdisciplinaritate în arheologie şi istorie” are loc sâmbătă, 26 noiembrie, în Aula Magna a UVT, începând cu ora 09.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.