Sonatic, trupa prin care s-au perindat şapte tobari şi un singur solist,...

Sonatic, trupa prin care s-au perindat şapte tobari şi un singur solist, aniversează zece ani de existenţă cu un concert special

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Sonatic pregăteşte un concert special cu ocazia aniversării a zece ani de existenţă
Formaţia Sonatic pregăteşte un concert special cu ocazia aniversării a zece ani de existenţă

Formaţia timişoreană Sonatic pregăteşte un concert aniversar care marchează zece ani de existenţă a trupei, evenimentul urmând să reunească pe scenă atât membrii actuali ai band-ului, cât şi muzicieni care de-a lungul anilor au făcut parte din componenţă.

„Ne pregătim pentru aniversarea a zece ani adunaţi cu greu. Primul nostru concert Sonatic a avut loc în data de 24 noiembrie la Casa Tineretului, la un Bal de Chimie. Am mai cântat înainte în formulă de trei o singură dată, George Paşca, Ioji Mleziva şi Bogdan Racz. Ulterior l-am cooptat şi pe Mihai Toma şi aşa a apărut formula Sonatic, cu care am cântat pentru prima oară în 24 noiembrie. A fost un concert electric, cu trei compoziţii ale noastre. Aşa s-a născut povestea Sonatic“, ne-a declarat Bogdan Racz, solistul trupei.

Albumul de debut al trupei Sonatic, „Sunt“, a fost lansat în luna noiembrie a anului 2014 în clubul „Amplificat“ şi a cuprins nouă compoziții originale cu influențe diverse. Cel de-al doilea material discografic al formaţiei, „Iluzii“, a fost lansat în luna aprilie a acestui an cu un concert care s-a desfăşurat în Piaţa Ţarcului. „Faptul că am lasnat două albume în zece ani, poate fi bun….sau rău.


Având în vedere că am lansat albumul de debut acum doi ani şi un pic, e bine. Am avut o perioadă mai grea, după ce am terminat Facultatea şi după entuziasmul de început. Ne-am reformat şi am venit cu compoziţii noi“, spune Bogdan Racz.

În luna octombrie a acestui an, trupa a susţinut un turneu naţional înglobat în acţiunea „Viitorul Implică Studenţii“. „Turneul a fost o nebunie, am susţinut şapte concerte în cinci zile, un adevărat tur de forţă. Am avut emoţii pozitive în acest turneu. S-a întâmplat foarte rapid dar oamenii ne-au primit foarte OK. La Constanţa a fost unul din cele mai faine concerte de-ale noastre. Am avut o conexiune foarte faină cu oamenii din mediul studenţesc, dintotdeauna iar acest turneu a fost super – mişto. În ceea ce priveşte cei zece ani de existenţă, cred că cel mai important moment al noastru a fost acela când am lansat cel de-al doilea album. Cel mai nasol moment al carierei noastre a fost atunci când a trebuit să ne despărţim de unii oameni. S-a întâmplat după ce am susţinut un concert în deschidere la Celelalte Cuvinte. Ne-am reorganizat şi am reuşit să mergem mai departe“, spune Bogdan Racz.

Anul trecut, Sonatic a susţinut un inedit concert în cadrul unei acţiuni masive de plantare de copaci care s-a desfăşurat la Stanciova, în judeţul Timiş, în organizarea celor de la Tasuleasa Social, la care au participat peste două sute de voluntari. Membrii trupei au fost nevoiţi să îşi care echipamentele de scenă cu ajutorul a două căruţe, locaţia nefiind accesibilă pentru autoturisme. Acum trei ani, trupa a reprezentat Timişoara la un inedit eveniment desfăşurat în inima capitalei Austriei, Viena, numit „Pită cu untură şi cu… folk“.

„La concertul aniversar vor cânta majoritatea membrilor vechi şi noi. De-a lungul anilor în trupă au fost şapte tobari….şi un singur solist. Un trecut tumultos. Vom interpreta piese vechi care ne sunt foarte dragi, dar care nu s-au mai încadrat stilistic după lansarea albumuleor noastre. Evident vor fi multe piese folk iar spectatorii se vor bucura de o largă paletă de stiluri muzicale. Vrem să edităm şi un material live din acest concert, dacă ne vom ridica la o calitate bună. Vor cânta 14 persoane în Sonatic, plus invitaţii noştri de la All Friends Band, care vor cânta în deschidere“, a mai precizat Bogdan Racz.

Concertul aniversar al trupei Sonatic va avea loc în data de 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Daos, iar biletele pentru acest eveniment costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.