Spectacolele lunii noiembrie pe scenele din Timișoara. Vezi ce premieră are loc...

Spectacolele lunii noiembrie pe scenele din Timișoara. Vezi ce premieră are loc și la ce festivaluri din țară participă instituțiile timișorene

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-656455241">

4-ondine

Teatrul național timișorean începe luna noiembrie cu spectacolul „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, care va fi jucat în sala mare în cea de-a doua zi a lunii. În aceeași sală vor putea fi vizionate și alte spectacole din dramaturgia clasică: „Hamlet” după W. Shakespeare – care va fi prezent în 17 noiembrie și la Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad, sau „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, precum și spectacolul „Disney Disney: Beauty and the Beast”. Sala studio „Uțu Strugari” va găzdui spectacolele „Oxigen” de Ivan Vîrîpaev, „Daddy” de Anne Habermehl și „Aniversarea” de Jeroen van den Berg – fiecare cu câte două reprezentații –, iar Sala 2 are în program câte două reprezentații cu spectacolele „Dorian”, cu o coregrafie semnată de Oana Răsuceanu și „Vorbește cu mine”, după un scenariu de Ion Ardeal Ieremia, care semnează și regia, precum și spectacolele „Căpcăunii sacri” după Pascal Brukner, „Billy mincinosul” de Keith Waterhouse și Willis Hall și „Scrisori de dragoste” de Juan Mayorga. În 13 noiembrie, la Fabrica de Bere va avea loc o nouă reprezentație cu spectacolul „Boborul” după I.L. Caragiale, cu texte ale cântecelor semnate de Șerban Foarță.

Opera timișoreană are programate, în luna noiembrie, următoarele reprezentații: opereta “Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán, baletul „Giselle” de Charles Adam, spectacolul de operă pentru copii „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, musicalul „Disney: The Beauty and the Beast” realizat în coproducție cu teatrul național, opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi și spectacolele de balet „Trandafirii roșii” și „Ondine (Mica sirenă)”, realizate cu ajutorul unor colaje muzicale înregistrate, primul fiind susținut de elevii școlii de balet Rodica Murgu.

În 5 noiembrie, spectacolul „De fapt e frumos” de Volker Schmidt va fi jucat în cadrul festivalului „Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț, iar în 12 noiembrie, teatrul german va aduce pe scenă o premieră, “Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, a cărui regie este semnată de Charles Müller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.