Sute de amenzi date în Caraş-Severin pentru tăieri ilegale de copaci. De...

Sute de amenzi date în Caraş-Severin pentru tăieri ilegale de copaci. De ce s-a diminuat numărul lor în acest an

0
DISTRIBUIȚI
Sute de amenzi date pentru tăieri ilegale de copaci, în Caraş.
Sute de amenzi date pentru tăieri ilegale de copaci, în Caraş.

Inspectorii Gărzii Forestiere Caraş-Severin au avut de muncă, în acest an. Doar în primele zece luni, au fost acordate aproape 400 de amenzi pentru tăieri ilegale de copaci. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, de cele mai multe ori, arborii sunt tăiaţi ilegal pentru a fi folosiţi ca lemn de foc.

„În Caraş-Severin nu sunt tăiaţi ilegal arbori de valoare”

Romel Buzescu, coordonatorul Gărzii Forestiere Judeţene Caraş-Severin, spune că au fost realizate aproape 550 de controale în acest an, fiind aplicate 377 de amenzi. „Valoarea contravențiilor aplicate este de 1.145.800 lei. Au fost confiscați 161 de metri cubi de material lemnos, iar unde nu s-a mai găsit material lemnos, s-au realizat confiscări valorice.


Volumul arborilor tăiați ilegal în anul 2016 este de 634 de metri cubi”, a precizat Romel Buzescu.

Coordonatul Gărzii Forestiere Caraş-Severin spune că în acest an a scăzut numărul tăierilor ilegale de arbori. Asta pentru că a fost implementat “Radarul pădurilor”, dar şi pentru că amenzile sunt mai mari.

“Față de anii anteriori, a scăzut foarte mult volumul arborilor tăiați ilegal datorită măsurilor legislative care s-au luat. Acum, niciun fel de material lemnos nu poate circula pe drumurile publice fără acte. Nu mai îndrăznește nimeni să meargă cu lemn fără proveniență. Însă nu trebuie să cădem în extrema cealaltă și să spunem că acum gata, nu mai trebuie să circule pe drumurile publice sau nu mai trebuie să tăiem pădurile. Trebuie să tăiem pădurea pentru că ea ajunge la o anumită vârstă la care trebuie tăiată ca să dăm șansă noilor generații”, a mai afirmat inginerul Romel Buzescu.

În ceea ce priveşte locul din care se taie ilegal cei mai mulţi copaci, coordonatorul Gărzii Forestiere Caraş-Severin spune că este vorba de pădurile care nu sunt sub pază, dar şi de cele deţinute de persoane fizice. “În județul Caraș-Severin nu există situații care se întâlnesc, din păcate, în alte județe, adică cu suprafațe defrișate, suprafețe mari neregenerate. Noi am ținut sub control aceste aspecte”, consideră Romel Buzescu.

Coordonatul Gărzii Forestiere Caraş-Severin a mai precizat că din acest judeţ nu sunt tăiaţi ilegal arbori de valoare, precum furnirul, frasinul sau cireşul, ci se taie pentru lemn de foc în jurul localităţilor sau prin păşunile împădurite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.