Sute de basarabeni au votat la Timișoara în turul al doilea al...

Sute de basarabeni au votat la Timișoara în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Moldova. Student: “Mi-aș dori o unire cu România” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
student basarabia
1.000 de basarabeni din Timișoara, așteptați la urne.

În jur de 400 de basarabeni au votat, astăzi, la Timișoara, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. În total, peste trei milioane de alegători sunt chemați la urne, având de ales între candidatul prorus Igor Dodon și Maia Sandu, politician proeuropean.

La Timișoara a fost deschisă o singură secție de votare pentru basarabenii din județ, la Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”. Potrivit reprezentanților Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara, sunt așteptate să voteze aproximativ 1.000 de persoane, dintre care 60% studenți.

Printre cei care au votat, astăzi, la Timișoara s-a numărat și Cristian Batrâncea, de 19 ani, student în anul I, care-și dorește ca Moldova să se unească cu România. “Am votat pentru un viitor mult mai bun decât ceea ce avem noi acum și pentru o stabilitate politică. Mai precis, am votat pentru vest, și nu pentru est, care nu pare deloc a fi promițător. Mi-aș dori și o unire cu România”, ne-a spus Cristian.

student basarabia

Totodată, Ion Leahu, în vârstă de 22 de ani, masterand la Timișoara, consideră că Moldova nu are niciun viitor ca țară independentă.


“Am votat pentru un viitor mai prosper, pentru o stabilitate în țară și pentru o viață mai liniștită. Ideea e că Moldova ca țară independentă nu are un viitor, fiindcă este instabilitate politică, este corupție, eu nu văd să fie un viitor. Am vrut o schimbare și am venit din Moldova în România, fiindcă dacă stăteam acasă era ca și cum ai face un pas pe loc”, este de părere Ion Leahu.

Basarabenii din Timișoara mai au timp să voteze până la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.