Comuna timișeană Nițchidorf are în sfârșit drumuri asfaltate. Vezi cât a costat...

Comuna timișeană Nițchidorf are în sfârșit drumuri asfaltate. Vezi cât a costat proiectul

1
DISTRIBUIȚI

drumuri-nitchidorf-6

Condiţii demne de secolul nostru pentru locuitorii din Niţchidorf, unde nu mai puţin de opt străzi din comună au fost asfaltate cu bani de la guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Primarul comunei, Dănuţ Drăghici, a declarat că „este un proiect foarte frumos pentru localitatea noastră, în valoare de 1.000.000 de euro, un proiect care a fost finanţat prin Ministerul Dezvoltării, o investiţie care este foarte importantă pentru comuna noastră. Vreau să menţionez că am avut parte de un sprijin deosebit din partea domnul fost ministru Sorin Grindeanu. (…) Este vorba despre şapte kilometri de asfaltare străzi, opt străzi în total, şase principale, două secundare. Este un proiect cu două straturi de asfalt pe cele şase străzi principale şi un strat de asfalt pe cele două secundare”.

Prezent şi el la inaugurarea străzilor, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, şi-a exprimat speranţa ca după terminarea mandatului guvernului tehnocrat programul să contiune și banii să fie împărțiți în mod egal la toate comunele care au proiecte, indiferent de culoarea politică.

„În curând se vor hotărî aici, la nivel regional, proiectele care vor fi finanțate. Vorbim despre bani de la bugetul național care vor veni direct la nivel regional prin decizia noastră, pentru că e normal ca un președinte de consiliu județean din județul respectiv să știe mai bine prioritățile comunelor decât știu cei de la București. De prea multe ori au fost situații în care anumite comune au avut patru sau cinci proiecte, și e foarte bine că au făcut lucrul ăsta, dar unii au avut patru sau cinci proiecte pe PNDL, și trebuie să existe un echilibru, cu condiția ca aceste comune să depună proiecte care să fie eligibile. (…) Există o propunere în acest moment ca începând din 2017 banii să meargă spre agenţiile de dezvoltare, acest lucru se face prin hotârâre de guvern.


Eu cred că odată cu următorul guvern când vom scăpa de anumite constrângeri tehnocrate vom ajunge aproape la descentralizare şi banii vor veni la regiune. Am avut o discuţie cu şeful ADR Sorin Maxim vizavi de acest subiect. Noi ne dorim acest lucru. Fiecare preşedinte de consiliu judeţean îşi doreşte ca decizia să fie în judeţul lui, nu să bată drumul cu deconturi şi aşa mai departe”, a declarat Grindeanu.

Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. Dle .Grindeanu trebuie clarificata enigma referitoare la castigarea in CJT pe banda rulanta de licitatii in contructia de drumuri de firmele ,,finului”fostului sef Bojin si vad ca se executa de aceste firme lucrari de calitate indoielnica in continuare!Apropo drumul Lugoj-Buzias este folosit de camioanele firmelor de mai sus cu supratonaj dar fara sa plateasca taxe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.