În Timiş a început instruirea preşedinţilor secţiilor de votare. Cum se va...

În Timiş a început instruirea preşedinţilor secţiilor de votare. Cum se va evita fraudarea alegerilor cu ajutorul tabletei

0
DISTRIBUIȚI

sectie de vot tableta buletin (1)

Pregătirile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie decurg bine în Timiş, a anunţat astăzi subprefectul judeţului, Zoltan Marossy. Secundul prefectului Mircea Băcală a informat că în Timiş a început instruirea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare şi s-au întocmit graficele pentru predarea buletinelor de vot către secţii. Nu mai puțin de 1.365.000 de buletine de vot au fost tipărite pentru județul Timiș unde numărul alegătorilor se ridica la 628.000. În întreg judeţul vor fi deschise 595 de secţii de votare, din care 207 sunt în Timişoara.


Buletinele de vot şi materialele care vor fi folosite în secţiie de vot fi distribuite vineri, în 9 decembrie, urmând ca până în data de 11 să rămână în primării sub pază militarizată. În Timişoara buletinele de vot vor fi distribuite în sâmbăta de dinaintea alegerilor. În ceea ce priveşte costurile organizării acestui scutin, suma se ridică la 3.500.000 de lei în Timiş, bani care includ şi remuneraţia pentru membrii secţiilor de votare.

Dacă alegerile locale din vara acestui an au venit cu un proces inedit, scanarea buletinelor votanţilor cu tableta, şi scrutinul din iarnă aduce şi un proces nou. Este vorba despre filmarea numărătorii voturilor cu tableta. „Conform reglementărilor, operatorii trebuie să găsească un punct fix din locația respectivă, își încarcă tableta, iar la ora 21.00 vor înregistra rezultatele din secția respectivă, până la întocmirea procesului verbal. Pentru noi ar fi foarte important ca președinții să nu greșească procesul verbal. Pe tablete s-a introdus și un cod de verificare. La terminarea numărătorii, președinții secțiilor de vot dictează operatorului rezultatul procesului-verbal, iar operatorul verifică dacă acele chei de control ies sau nu ies”, a explicat Marossy. Filmările vor fi verificate de Serviciul de Transmisiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.