Timișoara prin ochii artiștilor: începe a noua ediție a taberei Pastel Urban....

Timișoara prin ochii artiștilor: începe a noua ediție a taberei Pastel Urban. Vezi cine participă în acest an

0
DISTRIBUIȚI

img_1634Timp de cinci zile, începând de azi, șapte mari artişti plastici din orașul de pe Bega –  Suzana Fântânariu, Dana Constantin, Laura Duduleanu, Vică Tilă Adorian, Dacian Andoni, Viorel Cosor și Andrei Părăușanu – participă la Tabăra de Pastel Urban.

Luni, 28 noiembrie, la Timișoara începe a IX-a ediție a Taberei de Pastel Urban, un proiect de suflet al Fundației Rubin. Folosind tehnica pastelului, artiști plastici importanți și deosebit de expresivi vor surprinde, de azi până la finele săptămânii, imagini reprezentând oraşul de pe Bega.

„De nouă ani Fundația Rubin invită cei mai expresivi artiști plastici profesioniști din țară să descopere Timișoara și să o înzestreze cu cele mai frumoase opere de artă integral dedicate.


Taberele de creație Pastel Urban își asumă un rol aparte: acela de a imprima în memoria colectivă locuri și spații din Timișoara, așa cum cetățenii urbei, grăbiți în agitația zilnică, nu au timp să le descopere”, declară Roxana Cirț, directorul executiv al Fundației Rubin. Toate operele strânse în acești ani compun un manifest pentru identitatea culturală a Timișoarei, Capitală Culturală Europeană în 2021.

Ediţia a IX-a a Taberei de Pastel Urban va avea loc în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2016 și va fi urmată, ca de fiecare dată, de o expoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.