Timișoara Saracens, victorie cu mulți debutanți în Cupa Regelui. Ce jucători ai...

Timișoara Saracens, victorie cu mulți debutanți în Cupa Regelui. Ce jucători ai bănățenilor vor fi titulari în România – SUA

0
DISTRIBUIȚI
Vlad Neculau, Iștoc Alexandru, Branișcan Sebastian, Rusu Ionuț, Ionescu Sebastian. Foto: Timișoara Saracens / Facebook
Vlad Neculau, Alexandru Iștoc, Sebastian Branișcan, Ionuț Rusu, Sebastian Ionescu și Claudiu Mârzac. Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Timișoara Saracens RCM, fără o întreagă echipă prin selecțiile la lotul național, a obținut un nou succes în Cupa Regelui. Campionii au răzbunat în Ronaț eșecul suferit pe terenul celor de la CSM Olimpia București. Elevii lui Grainger Heikell au dominat jocul disputat în condiții foarte grele din cauza vremii și au câștigat cu 26-9, insuficient însă pentru a ocupat primul loc în grupa unică a competiției.

Nu mai puțin de șase tineri au debutat la bănățeni astăzi.


Timișoara Saracens a deschis scorul prin spaniolul Calle Rivas, care a marcat primele puncte ale bănățenilor din lovituri de pedeapsă. Tevita Manumua a marcat apoi primul eseu al partidei din Ronaț. Același Calle Rivas a transformat. La pauză scorul era 13-6 pentru gazde. Spaniolul avea să fie exact și în partea secundă, când terenul era departe de a mai putea fi considerat practicabil în alt sport. Mai întâi a făcut-o după reușita lui Kinikinilau, apoi au urmat două lovituri de pedeapsă. Cea din urmă a fost o execuție demnă de toate laudele, de la 35 de metri distanță, prin care Emiliano Calle Rivas a stabilit și scorul final: 26-9.

Un succes notabil al bănățenilor, chiar și fără lotul întreg de internaționali absent. Vlad Neculau, Alexandru Iștoc, Sebastian Branișcan, Ionuț Rusu, Sebastian Ionescu și Claudiu Mârzac au avut astfel șansa primului meci oficial la seniori. Victoria nu a fost suficientă pentru locul 1 și evitarea disputării unui sfert de finală. Baia Mare s-a calificat direct în semifinalele Cupei Regelui după victoria cu Dinamo (scor 28-15). Tot azi, Iașiul s-a impus surprinzător pe terenul Stelei, cu 38-36.

Timişoara Saracens: Militaru, Sabău, Mariş, Iftimiciuc, Lazăr, Morrison, Ianuş (cpt.), Gorcioaia, Dumitru, Calle Rivas, Zaharia, Kinikinilau, Sefanaia, Iştoc, Manumua. Au mai intrat: Mârzac, Halalilo, Pungea, Neculau, Taupaki, Brănişcan și Rusu. Antrenor: Grainger Heikell.

Șapte titulari între ”Stejari”

Timișoara Saracens are nu mai puțin de 15 jucători selecționați la lotul național în această perioadă. Opt dintre ei vor fi titulari azi în jocul test de la ora 18.00, cu SUA. E vorba de Eugen Căpătână, Vasile Rus, Stelian Burcea – căpitanul României, Jody Rose, Jack Umaga, Tangimana Fonovai și Cătălin Fercu. Alți cinci jucători sunt rezerve: Andrei Rădoi, Valentin Popârlan, Valentin Calafeteanu, Stephen Shennan și Florin-Vlădut Popa. Pentru Fonovai, dar și pentru Fl. Popa, dacă intră pe parcurs, vor fi primele jocuri ca ”Stejari”. România le va mai întâlni în această lună pe Uruguay și Canada, tot pe ”Arcul de Triumf”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.