Timişoreni, pregătiţi schiurile: pe Muntele Mic vor fi deschise majoritatea pârtiilor, în...

Timişoreni, pregătiţi schiurile: pe Muntele Mic vor fi deschise majoritatea pârtiilor, în acest wekend. Cât de mare este stratul de zăpadă

0
DISTRIBUIȚI
Schi-in-Tirol
Pârtiile de pe Muntele Mic, deschise pentru turişti.

Iubitorii sporturilor de iarnă din vestul ţării sunt aşteptaţi pe Muntele Mic, în acest sfârşit de săptămână. Pentru că stratul de zăpadă măsoară aproape jumătate de metru, staţiunile turistice din Munţii Banatului, Muntele Mic şi Semenic, îşi deschid porţile pentru turişti mai devreme în acest an. Astfel, pe Muntele Mic drumeţii se pot da cu schiurile chiar din această lună, iar pe Semenic se aşteaptă punerea în funcţiune a instalaţiilor de pe pârtii.

”Zăpada e excelentă pentru schi şi de aceea, din weekend, vor fi deschise majoritatea pârtiilor.


Drumul de urcare de la Borlova e curăţat şi aşteptăm turiştii. Mai devreme ca de obicei, dar mai bine să avem zăpadă, decât să aşteptăm după ea ca anul trecut”, a declarat Ioan Gherga, administratorul unei cabane de pe Muntele Mic, pentru Redeşteptarea.

Pe Muntele Mic sunt şase pârtii de schi cu diverse grade de dificultate, cu lungimi cuprinse între 1.000 de metri şi 12 kilometri.

”Zăpada are între 35 – 40 de centimetri, dar aşteptăm să se pună în funcţiune şi instalaţiile de pe pârtii. Drumul este deschis, iar noi suntem pregătiţi să întâmpinăm turiştii”, a precizat şi Loredana Dragomir, recepţioner la o pensiune din Semenic. Pe Muntele Semenic se găsesc cinci pârtii, cu lungimi cuprinse între 600 de metri şi 5,5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.