Timișorenii au luat cu asalt cimitirele, de Ziua Morților. Credincioșii au depus...

Timișorenii au luat cu asalt cimitirele, de Ziua Morților. Credincioșii au depus coroane și lumânări la mormintele celor trecuți în neființă FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1665781349">

ziua-mortilor-2016-cimitir-9

Cimitirele din Timișoara au fost luate cu asalt de mii de oameni, astăzi, 1 noiembrie, când se sărbătorește Ziua Morților. Astfel, credincioșii au depus coroane de flori, lumânări și s-au rugat la mormintele celor dragi.

Mormintele din cimitirele din oraș au fost curățate cu câteva zile înainte sau cel târziu în această dimineață, astfel că, spre seară, erau acoperite de candele aprinse.

Comercianții au invadat intrările în cimitirele din Timișoara, dar și piețele din oraș. Aceștia au scos la vânzare, la prețuri umflate, coronițe naturale din crengi de brad sau conuri, acoperite cu flori naturale, dar și coroane împodobite cu flori artificiale. Prețurile diferă în funcție de cât de mare este coroana.

Potrivit legendelor populare, în noaptea de 1 noiembrie, porțile Tărâmului de Dincolo se deschid, iar sufletele celor morți se întorc pentru a-i vizita pe cei vii.

Foto: Adi Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. Tatal meu a murit in vara asta, fiind o pierdere inca proaspata in mintea celor apropiati, s-au adunat o multime de coroane si buchete de flori pe mormantul lui. Ieri ne-am dus spre seara toata familia la cimitir, nu mai era urma de flori sau coroane, pur si simplu erau furate toate. La poarta cimitirului statea satra de tiganime cu flori la vanzare furate de pe morminti. Asta e romania si a ei civilizatie. De gardieni, politie, pedepse a auzit cineva in tara asta fara caini si reguli si morala? Revoltator!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.