TIR-iştii care nu respectă legea, amendați de Poliția Locală. Ce sancțiuni s-au...

TIR-iştii care nu respectă legea, amendați de Poliția Locală. Ce sancțiuni s-au aplicat pentru nerespectarea tonajului

0
DISTRIBUIȚI

simion-barnutiu-santier-trotuar-trafic

TIR-iştii circulă prin Timişoara ca prin propria ogradă. O arată controalele Poliţiei Locale, care în doar câteva ore a amendat şase şoferi cu suma de 4.000 de lei.

Despre neregulile depistate, direcţia anunţă că „polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat în cursul zilei de ieri noi verificări pe linia circulației și parcării autovehiculelor de mare tonaj pe raza municipiului Timișoara.


În doar câteva ore au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 lei, pentru circulația pe alte rute decât cele stabilite la nivelul orașului, mai exact în zone prevăzute cu indicatoare de restricționare, precum și pentru parcarea de tiruri în zone în care acest lucru este interzis, încălcând astfel prevederile OUG 195/2002 și HCL 486/2006, astfel de nereguli fiind constatate pe str. G. Muzicescu și pe str. Victor Gaga”.

Poliția Locală Timișoara informează conducătorii auto de autovehicule de mare tonaj „să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite. De la începutul anului au fost aplicate aproximativ 200 de sancțiuni numai pentru circulaţia autovehiculelor cu mase sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.