Transformarea fabuloasă a unei clase din Timișoara: cum a fost modernizată din...

Transformarea fabuloasă a unei clase din Timișoara: cum a fost modernizată din donații, pe baza ideilor elevilor FOTO

1
DISTRIBUIȚI
clasa2
Sală de clasă din Timișoara, modernizată din donații.

24 de elevi înscriși în clasa a VII-a la Liceul de Arte Plastice din Timișoara învață într-o sală de clasă care arată ca-n Occident. Cu ajutorul mai multor companii care au donat materialele necesare, clasa a fost complet reabilitată pe baza ideilor elevilor. În total, zeci de elevi, părinți, studenți, arhitecți și profesori au muncit o vară întreagă în sala de clasă pentru a o moderniza.

Astfel, acum sala este colorată, pereții fiind albaștri, băncile au aceeași culoare, parchetul a fost schimbat, iar în spatele sălii au fost montate dulapuri în care micuții să-și poată lăsa ghiozdanele. Spațiul a fost modernizată în cadrul proiectului „Clasa mea de vis” din cadrul programului „De-a arhitectura în școala mea”, derulat de asociația ”De-a arhitectura”.

Eugenia Drăgoi-Banciu, profesor de grafic-design la Liceul de Arte Plastice din Timișoara și coordonatorul proiectului din unitatea de învățământ, povestește că pardoseala din sala de clasă nu a mai fost schimbată de cel puțin 50 de ani, astfel că, în unele locuri, lipseau bucăți din parchet.

„Mi se pare extrem de important că au făcut parte din acest program, pentru că elevii au învățat că atunci când vrei să amenajezi un spațiu, nu este suficient să dai cu zugrăveală pe perete. Este nevoie de mult mai mulți pași pentru a avea un spațiu bine făcut, un spațiu care să dureze, un spațiu în care să te simți confortabil.


Înainte, sala de clasă avea un parchet care cu siguranță avea cel puțin 50 de ani, dacă nu mai mult, nu avea dulapuri, băncile erau micuțe, nu mai erau folositoare elevilor”, a detaliat dascălul.

Eugenia Drăgoi-Banciu spune că elevii au realizat patru machete, iar din fiecare au fost extrase elemente care au fost folosite în amenajarea sălii de clasă. „A fost un sprijin major din partea mai multor firme, au fost și părinți care s-au implicat activ și au căutat sponsorizări. Firmele au donat produse, de la vopsea până la dulapurile care sunt super utile, frumoase ca și textură”, a mai precizat profesorul de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Quod erat demonstrandum. Privatul face mai repede si mai bine decât publicul sau mai bine zis, cum e cazul nostru, politicul. Soluție pentru sport, învățământ, artă etc. Aleșii trebuie doar să facă legi in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.