Duelul declarațiilor: Suporterii lui UTA au răspuns comunicatului Druckeriei și Peluzei Sud...

Duelul declarațiilor: Suporterii lui UTA au răspuns comunicatului Druckeriei și Peluzei Sud Timișoara. Ce problemă semnalată în legătură cu biletele recunosc

0
DISTRIBUIȚI
Suporteri UTA. Foto: uta-arad.ro
Suporteri UTA. Foto: uta-arad.ro

Suporter Club UTA a reacționat la comunicatul susținătorilor lui ASU Politehnica în legătura cu numărul mic de tichete acordat timișorenilor la derby-ul de duminică. Printre rânduri arădenii recunosc că au încurajat clubul în umplerea micuțelor tribune ale ”Motorului” cu proprii susținători, în condițiile în care interesul pentru acest meci e foarte mare.

Cele doar 97 de bilete acordate la noul ”Derby al Vestului” timișorenilor i-au determinat pe aceștia să ia o poziție oficială. SCU a publicat azi la rândul ei un comunicat-răspuns în care se arată de acord cu prima parte a textului alb-violeților cu referire la fotbalul românesc. Arădenii spun chiar că au respectat din primul moment decizia suporterilor timişoreni în privinţa modului cum au ales ca Politehnica Timişoara să continue.

”După ani de zile de instabilitate, socotind de la ultima retrogradare din Liga I deşi ne putem duce mai în spate, anul trecut UTA a fost aproape de Liga I. Cu acea ocazie, suporterii arădeni, cei din afara cercului poate mai restrâns al fidelilor, s-au reapropiat de echipă. La mai multe meciuri din campionat şi culminând cu cele două meciuri de baraj, „stadionul” „Motorul” s-a dovedit a fi mult, mult prea mic pentru cererea de bilete. Suntem la al treilea an pe „Motorul”, echipa a ajuns deja la un nivel care presupune, într-adevăr, să îşi joace meciurile de acasă pe un stadion de fotbal. Din păcate însă, acestea sunt condiţiile pe care Aradul le poate oferi astăzi. Nu ne place nici nouă, nu ne simţim deloc mândri atunci când vedem cum arată stadionul Motorul, nu ne amintim deloc cu plăcere de scenele de la barajul contra lui FC Voluntari şi am prefera să nu mai dăm goluri datorită noroiului”, se arată în comunicatul fanilor arădeni.

Deși Suporter Club UTA înțelege doleanțele fanilor timișoreni, acesta e de acord ca suporterii localnici să primească numărul maxim de bilete, astfel că oaspeților le-au rămas cele cinci procente regulamentare din capacitatea arenei ”Motorul”:

”Din punctul nostru de vedere, în aceste condiţii improprii pentru un derby adevărat, cu cererea de bilete din partea suporterilor arădeni depăşind cu mult numărul locurilor din stadion, utiştii trebuie să aibă prioritate pentru a vedea meciul pe viu, din tribune.


Suntem convinşi că şi oaspeţii noştri de duminică ar fi gândit la fel dacă s-ar fi aflat în situaţia noastră. Înţelegem dificultatea de a împărţi acel număr mic de bilete, dar pentru noi este mai important în acest moment să umplem „Motorul” cu fularele alb-roşii ale utiştilor vechi. Din această cauză am optat şi pentru vânzarea a trei bilete deodată şi nu mai mult de două pachete pe persoană.

Am fost nevoiţi să încurajăm clubul în a lua decizia corectă şi normală faţă de suporterii arădeni, dar şi în ideea diminuării riscurilor organizatorice pentru clubul nostru.

În încheiere, facem încă un apel către autorităţile oraşului cu privire la urgentarea lucrărilor de reconstrucţie a stadionului „Francisc Neuman”. Sperăm ca lucrările să nu mai întârzie, chiar dacă acum s-ar afla „înaintea planului”, indiferent de modernizările suplimentare ce se vor a fi făcute. UTA are nevoie de un stadion de fotbal, astfel încât următorul derby UTA – Poli să poată fi inclus în galeria frumoasă a confruntărilor de altă dată”, e concluzia Suporter Club UTA.

x3iu9yk
Sectorul oaspeților de pe ”Motorul”, într-o postare de pe forumul uta-arad.ro

Bilete cu buletinul

La Arad biletele au fost puse de vânzare la Old Lady’s Pub, la pachet cu încă două jocuri de pe teren propriu ale celor de la UTA Bătrâna Doamnă. La prețul de 30 de lei fanii alb-roșiilor pot vedea și jocurile cu Berceni și Foresta Suceava. Mai mult, acestea se distribuie maximum două de persoană iar cumpărătorul e nevoit să se prezinte cu buletinul.

Timişorenii şi-au anunţat prezența în număr mare în Aradul Nou, chiar dacă majoritatea nu vor intra pe stadion. Deplasarea Peluzei Sud se va face organizat cu trenul și costă 30 de lei. Înscrierile se fac la Club D’Arc. Meciul are loc duminică, de la ora 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.