Vaporaşele Timișoarei, tot pe post de decorațiuni pe Bega, iar primarul e...

Vaporaşele Timișoarei, tot pe post de decorațiuni pe Bega, iar primarul e deranjat de …buruieni. Vezi ce pas a făcut RATT înspre pornirea transportului în comun pe apă

0
DISTRIBUIȚI

robu vaporetto 12

Vaporaşele cumpărate cu 7 milioane de lei de la bugetul local pentru a deservi transportul public pe canalul Bega rămân încă ancorate la mal. asta pentru că Primăria Timişoara şi RATT nu au ajuns nici acum la o soluţie pentru a putea naviga pe canalul Bega, care se află în patrimoniul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat. Concret, primăria şi RATT nu pot avea drept de administrare a porţiunii din canal pe care sunt amenajate staţiile de transport în comun cu vaporaşe, iar ABAB nu vrea să cedeze tronsonul către autorităţile locale.

„RATT a primit aprobare să fie şi operator de nagivaţie, este un pas făcut, drept urmare la ora actuală în obiectul de activitate al RATT intră şi transportul cu vaporaşe, cu ambarcaţiuni navale.


Asta s-a întâmplat, pentru restul nu este încă soluţie. Trebuie, cum v-am explicat în urmă cu două săptămâni când am discutat subiectul cu domnul ministru Buşe, trebuie ca Administraţia Apelor să intre într-o structură, nu ştim, juridic, împreună cu primăria, pentru că noi nu putem să cedăm suprafaţa de teren pe care am amenajat staţiile, că am pierde fondurile europene şi atunci Administraţia Apelor nu vrea să cedeze către primărie tot ce înseamnă canalul Bega, deşi bine ar face să cedeze, pentru că văd că nu are fonduri nici să îşi termine acea clădire superbă a oraşului şi nu are fonduri nici să cureţe Bega şi cetăţenii cred că este primăria de vină şi când se vorbeşte de primărie în mintea oricui este primarul vinovat că Bega nu e bine întreţinută. Dacă ar aparţine primăriei, nu s-ar mai vedea buruieni pe suprafaţa apei, noi am face curăţenie, am păstra Bega aşa cum merită să fie, dar deocamdată nu avem soluţie”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Șeful ABAB, Titu Bojin, și-a exprimat punctul de vedere despre traficul pe Bega cu mai puțin de o lună în urmă, nefiind de acord cu încredințarea gestionării acesteia către RATT. Puteţi citi aici declarațiile lui Bojin pe această temă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.