Viitorul barurilor din Bastionul Theresia, la mâna specialiștilor de la Facultatea de...

Viitorul barurilor din Bastionul Theresia, la mâna specialiștilor de la Facultatea de Arhitectură. Ce plan anunță conducerea CJ Timiș pentru punerea în valoare a zonei

0
DISTRIBUIȚI

bastion 5

Folosite vreme de ani buni ca locaţii scoase la închiriat pentru generarea de venituri la bugetul judeţean, spaţiile de la Bastionul Theresia ar putea primi o nouă destinaţie. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, crede că piaţeta din incinta bastionului nu este destul de bine pusă în valoare, fiind un spaţiu care ar putea găzdui evenimente importante.

Conducerea CJ Timiș a făcut deja demersuri pentru punerea în valore a spațiilor, astfel că Grindeanu a informat că „apropo de bastion și de tot ce ține de bastion, suntem în perioada în care majoritatea celor care au avut contracte pe spațiile de acolo sunt pe final.


I-am rugat și o să semnăm și un parteneriat cu cei de la Facultatea de Arhitectură, îmi doresc să vină cu un proiect-cadru din punct de vedere urbanistic pe acea locație. Cred că în acest moment acea locație și tot ce ține de bastion, acea piațetă, nu știu dacă este cel mai bine pusă în valoare așa cum este acolo. Am avut întâlniri cu profesorii de acolo și o să fac un concurs de idei, astfel încât să punem în valoare potențialul acelei zone, neignorând că au trecut cei cinci ani cât eram sub monitorizarea UE pe fostul exercițiu bugetar, astfel că îngrădirile pe care le aveam nu mai sunt valabile”.

Liderul CJ Timiș a sublinat că punerea în valoare a zonei trebuie să se facă ținând cont de anul 2021 când Timișoara va devevi Capitală Europeană a Culturii. „Dacă vom continua în forma în care a fost până acum, sigur că vom avea spații și pentru muzee și spații pentru cafenele restaurante și așa mai departe, dar aș vrea să nu eliminăm această posibilitate și asta se va întâmpla în următoarele săptămâni când ne vor transmite care idee e mai ancorată în realitate și poate în viitor, dacă tot vorbim de 2021.(…) Pot să organizez licitație și astăzi pentru spațiile care nu au fost cu scandal, altele au fost și sunt cu scandal, asta nu înseamnă că nu pot organiza licitații, dar am zis să stăm să vedem ce idei au cei de la Arhitectură”, a adăugat şeful CJ Timiş.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.