Zile pline pentru Școala de Artă din Timișoara, cu expoziții și concerte...

Zile pline pentru Școala de Artă din Timișoara, cu expoziții și concerte pe toate gusturile. Vezi ce evenimente sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

folclor

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș a pregătit pentru următoarele zile mai multe evenimente culturale, desfășurate sub genericul „Școala de Artă – între tradiție și modernitate”.

Miercuri, 16 noiembrie, ora 18.00, la sediul instituției de pe strada Emanoil Ungureanu va avea loc vernisajul expoziției de arte vizuale a Școlii de Arte, care va fi urmat, la ora 19.00, de un spectacol de muzică clasică și pop-rock.


Joi, la ora 11.00, invitați din întreaga țară vor participa la o masă rotundă iar de la ora 18.00, în sala „Capitol”, va avea loc spectacolul folcloric „Cânt și joc din străbuni”, la care participă absolvenți, profesori și cursanți ai Școlii de Arte din Timișoara și invitații Ion Drăgan din Târgu Jiu și Antonela Ferche din Oradea. La spectacol vor participa artiști bănățeni de renume precum Adrian Stanca, Ana Pacatiuș, Marius Cârnu, Carmen Biruescu, Cornelia Lupulescu, Felicia Stoian, Otilia Duma, Doriana Talpeș, Ciprian Pop, Raluca și Oana Stanca, Dan și Georgiana Necșa, Daniel și Iasmina Iova, Simona Nicolae, Mariana Șușca, Luminița Istodor, Maria Borțun, Carmen Bucovicean, Boban Constantinovici, Deian Milovan-Keba, Luminița Safta.

Vor mai urca pe scenă, într-un adevărat maraton folcloric bănățean, grupul vocal al clasei de canto popular condus de prof. Carmen Popovici Dumbravă, și soliștii Ioan Surdu, Roxana Chiriță, Mădălina Trion, Cristian Tomoni, Simona Ciobănașu, Alexandra Vepreciuc, Simona Bădulescu, Roxana Rozovlean, Daniel Scorobete, Sebastian Râmneanțu, Liliana Samson și Ioan Alexandrescu.

Momentele coregrafice vor fi susținute de cercurile de dans popular pentru copii și de ansamblul de dansuri al Școlii de Arte, coordonat de coregraful Victor Jicheran, iar acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Școlii de Arte, dirijată de prof. Iosif Kalmar.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.