2016, sub semnul traficului greoi în Timișoara. Care sunt marile proiecte de...

2016, sub semnul traficului greoi în Timișoara. Care sunt marile proiecte de infrastructură care au dat bătăi de cap șoferilor

0
DISTRIBUIȚI

Anul care se încheie a fost, fără doar şi poate, unul care a pus la grea încercare nervii şoferilor din Timişoara.

Capitala Banatului a devenit „Semaforişoara”, ca dovadă că simţul umorului a rămas o armă importantă pentru cei care s-au plâns că petrec din ce în ce mai mult timp în trafic. Semafoarele instalate în cadrul proiectului de trafic management au fost, de departe, cea mai mare sursă de nemulţumire a şoferilor din capitala Banatului.


Încă din vara acestui an, reţelele de socializare au fost pline de fotografii cu cozi kilometrice şi filmări cu ambuteiajele din trafic. Reglarea sistemului de 7.000.000 de euro, finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, a început de la 1 octombrie. În cadrul proiectului de trafic management au fost montate semafoare în 134 de intersecţii şi s-a creat un centru de comandă şi control. Supravegherea traficului se face prin cele 230 de camere video din intersecţii. Teoretic, conform declarațiilor anterioare ale primarului, unda verde ar fi trebuit să fie funcțională de la 1 octombrie.

Traficul a fost îngreunat şi de începerea lucrărilor de lărgire a pasajelor Jiul şi Popa Şapcă. Dacă şantierul din zona Jiul a fost deschis în luna iulie a acestui an, lucrările pe Popa Şapcă au început în luna august. Proiectul din zona pasajului Jiul vizează lărgirea acestuia la cinci benzi, precum şi extinderea carosabilului de pe strada Jiul la patru benzi. Termenul de realizare este de 14 luni, iar suma alocată este de 18.000.000 de lei. Înainte de Crăciun, trei din cele patru benzi de pe strada Jiul au fost deschise traficului rutier. Lucrările de la Popa Şapcă vizează lărgirea pasajului, extinderea drumului la patru benzi între Punctele Cardinale şi Cimitirul Eroilor, dar şi amenajarea de piste de biciclete. Investiția se ridică la 24.000.000 de lei fără TVA. Termenul de realizare a lucrării este de un an şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.