250 de tineri din întreaga țară, supraviețuitori ai cancerului, s-au întâlnit la...

250 de tineri din întreaga țară, supraviețuitori ai cancerului, s-au întâlnit la Timișoara pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă. Ce acțiune are loc

0
DISTRIBUIȚI
temerarii
Tineri supraviețuitori de cancer s-au întâlnit la Timișoara.

Aproximativ 250 de tineri supraviețuitori de cancer din România s-au întâlnit, în aceste zile, la Timișoara. În Capitala Banatului are loc întâlnirea anuală de iarnă a Temerarilor, adică Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, care numără peste 400 de membri din 123 de localități.

Aceștia au participat la o serie de activități recreative și culturale, iar astăzi, au discutat, în cadrul unei conferințe, despre provocările înfruntate zi de zi după finalizarea tratamentului oncologic.


Astfel, tinerii supraviețuitori de cancer s-au plâns de faptul că sunt discriminați la locul de muncă, de către colegi sau profesori atunci când revin la școală sau că nu sunt informați cu privire la efectele adverse pe termen lung ale tratamentului oncologic.

“Pentru mine, când mă întorc în spital și văd coridoarele și saloanele unde am locuit ani de zile, mă fac să retrăiesc unele clipe, frânturi de memorii petrecute acolo, și înțeleg că și ele fac parte din viața mea, și mă defines cine sunt azi eu ca persoană. Sunt sigur că nu aș fi la fel fără să fi trecut pe acolo, și nu regret nici măcar o clipă. Ele m-au făcut să înțeleg copiii de care ne ocupăm și să îi încurajez”, povestește Dani Tomai, supraviețuitor de cancer, membru al Comunității Temerarii și voluntar în cadrul Asociației Little People din Timișoara.

Gala de Crăciun Temerarii a ajuns la ediția cu numărul nouă, iar în acest an, Asociația Little People România a organizat-o la Timișoara. “Evenimentul reunește foști pacienți tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care asociația colaborează, pentru a sărbători victoria asupra bolii și pentru a trăi emoția revederii altor tineri care au trecut prin experiențe similare”, transmit organizatorii.

Asociația Little People România oferă, de 19 ani, suport psihosocial pentru copiii și tinerii bolnavi ce cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.