ABRA a reeditat albumul „La frumuseţea ei”. Vezi ce noutăţi pregătesc legendarii...

ABRA a reeditat albumul „La frumuseţea ei”. Vezi ce noutăţi pregătesc legendarii muzicieni VIDEO

9
DISTRIBUIȚI
ABRA SPECIAL au susţinut două concerte inedite în Italia
ABRA SPECIAL au susţinut două concerte inedite în Italia

Recent, melomanii din întreaga ţară au avut parte de un cadou inedit: relansarea albumului „La frumuseţea ei“ al formaţiei ABRA.

„Restituire – pentru mine de senzație – a discului prim (și etalon) semnat de un trio rock cvasiacustic timișorean, care a bătut în anii ’80 toate recordurile în muzica românească… tânără! Sub bagheta magică a chitaristului și solistului vocal Adrian Dinu, trupa studențească a avut formule cuprinse între trei și cinci membri, aceea de trio fiind astăzi cea consacrată, cu basistul Christian Podratzky și bateristul Vali Potra. Stabiliți imediat după 1989 în Germania (Heppenheim respectiv Berlin), primii doi au rămas atașați de concept și, din 2003, la insistențele celui de-al treilea, au reușit să lanseze în țară (după cele publicate în Germania) nu mai puțin de trei albume discografice, necunoscute marelui public de acasă. De fapt, trioul (căruia uneori i s-a atașat chitaristul din generația următoare Horea Crișovan, iar de la al doilea disc și solistul generației anterioare Mircea Baniciu) există în primul rând în timpul vacanțelor din România ale lui Adi și Christian“, spune criticul muzical Doru Ionescu în prezentarea acestui material.

„Ideea reeditarii albumului «La frumuseţea ei» porneşte de la mine.


Vorbeam cu Doru Ionescu la un moment dat şi îl întrebasem dacă are vreo idee cum am putea să re-punem pe piaţă albumul acesta. El ne-a făcut legătura cu Romululs Arhire de la Soft Records, care cunoştea discul şi care a fost gata să-l reediteze. Pe lângă piesele albumului înregistrat în 2003, vesiunea nouă are şi o piesă bonus, înregistrată tot atunci, dar pe care nu am pus-o în 2003 pe album. Acum însă da. La fel, şi coperta albumului este refăcută. Soft Records fac CD-uri puţin mai altfel decât cele din media în general, mai calitativ, în format digipack şi într-o ediţie limitată, de colecţie. Aşa au scos printre altele Sfinx „Lume albă”, cât şi o serie de albume de jazz. Noi ne bucurăm grozav de surpriza asta şi avem în plan să înregistrăm un album în formula ABRA SPECIAL (cum numim noi «noul» proiect) în formula Dinu, Horia Crişovan, Podratzky, anul viitor“, ne-a declarat Christian Podratzky.

Zilele trecute, ABRA SPECIAL a susţinut şi două concerte în Italia, la Padova, unde au avut parte de un succes deosebit. „ABRA SPECIAL e formula fără tobe, cum ar fi unpluuged. Adică toţi trei stăm pe scaune şi cântăm acustic. Corina Vasile, medic la Padova, ne-a văzut când am susţinut un concert La Căpiţe şi ne-a spus că ar vrea să organizeze cel puţin o cântare în Italia, la Podova. Noi nu prea am crezut, dar foarte curând ea organizase totul. Am avut două cântări acolo, una într-un club tare fain şi alta într-un fel de vinotecă cu o atmosferă minunată. Au fost două seri memorabile unde am fost foarte bine primiţi şi se pare că isprava asta o vom repeta şi în primăvara anului viitor”, a mai adăugat Christian Podratzky.

9 COMENTARII

 1. Cea mai adevarată ABRA a fost duo-ul format din Adrian Dinu și Raul Dudnic. Cele două chitare acustice mânuite cu mare artă au reușit piese neegalate nici până azi de nimeni din țară. Christian Podratzky și bateristul Vali Potra sunt de mare folos trupei. Nu același lucru se poate spune despre tânarul Horia Crişovan ce parcă a aterizat dintr-o comedie proastă!

 2. Horea este un oportunist, care a ramas fara o paine dupa ce a rupt-o cu Fely Donose. Subscriu la opinia ta, Ostap Tig, ca cea mai adevarata Abra a fost duo-ul Dinu Schwarz- Dudnic. Din pacate, Abra de azi e o biata gluma, care canta la evenimente obscure printre capite si sezatori in Italia. Nimic serios, desi potential ar fi.

  • awaiting moderation as dori sa precizez – de dragul adevarului- ca la ” sezatorile” obscure din Italia au participat circa 200 de oameni, majoritatea italieni, multi chitaristi si oameni care au de a face cu muzica si care au apreciat mult rafinamentul muzicii Abra. primul concert a avut loc intr’un local istoric al Padovei, BIG club unde au concertat in anii 80 mari nume importante ale muzicii londoneze, al doilea intr’o vinoteca in care se organizeaza concerte de f buna calitate datorita pasiunii pentru muzica a proprietarilor. inainte de a da definitii va rog sa va informati. ABRA in formula acustica a fost sustinuta cu mare entuziasm de Schertler – Acoustics si de Manne Guitars si de multi muzicieni si melomani care isi doresc sa ii asculte aici din nou.

   Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2016/12/abra-reeditat-albumul-la-frumusetea-ei-vezi-ce-noutati-pregatesc-legendarii-muzicieni-video/#comments

 3. as dori sa precizez – de dragul adevarului- ca la ” sezatorile” obscure din Italia au participat circa 200 de oameni, majoritatea italieni, multi chitaristi si oameni care au de a face cu muzica si care au apreciat mult rafinamentul muzicii Abra. primul concert a avut loc intr’un local istoric al Padovei, BIG club unde au concertat in anii 80 mari nume importante ale muzicii londoneze, al doilea intr’o vinoteca in care se organizeaza concerte de f buna calitate datorita pasiunii pentru muzica a proprietarilor. inainte de a da definitii va rog sa va informati. ABRA in formula acustica a fost sustinuta cu mare entuziasm de Schertler – Acoustics si de Manne Guitars si de multi muzicieni si melomani care isi doresc sa ii asculte aici din nou.

 4. stimata doamna, de dragul libertatii de exprimare, as dori si eu sa precizez ca am dreptul la o parere. Marturisesc ca de ‘celebrul’ Big Club nu am auzit pana azi si nici de celebritatile londoneze care i-au trecut pragul. Faptul ca un concert are loc intr-o locatie unde au cantat celebritati nu valideaza valoarea asa-zisei Abra Special ( un nume ales parca in gluma). Va inteleg inflamarea ca si organizator al asa ziselor concerte care nu au fost Abra ci un trio. Din pacate, Raul Dudnic traieste in Canada de ceva vreme si cred ca o reuniune cu A Dinu nu este posibila deocamdata. Eu personal, nu vad nici un rafinament in actuala muzica Abra pe care am avut ocazia sa o ascult live in ultimii ani. Pentru mine Abra este asa cum cunoscut-o eu, la varsta studentiei, ca duet Dinu Schwarz- Dudnic. Daca aveti alta parere, nu-i cu suparare, dar nu va transformati in instanta morala pe un site unde dreptul la exprimare este liber.

  • Ionel Plesea. Sunt dator cu o explicatie pentru ca te simt om ok.

   Eu nu insist sa cant cu Abra. ABRA insista sa ma cheme.Si cand sunt lber de ce nu?
   Si Ilie Stepan cu Pro Musica ma cheama. De ce nu? Si cu Feli am cantat. Am fost liber si de ce nu in fond?

   Eu am fost probabil coleg cu tine in fan clubul Abra acum 30 de ani.Si mergeam la concertele lor . Ce poate fi mai frumos decat cei pe care ii consideri amazing musicians sa te cheme la telefon si sa vrea sa cante cu fan-ul lor.Pentru ca fan-ul lor e cumva pe placul ABRA?

   Viata mea e minunata.Cu cau fara Abra,Pro Musica sau Feli

   Si nu se schimba de la comentarii sau de la mici rautati.
   Tu ce ai face in locul meu?Mie imi place sa cant. Chiar daca m-ai jignit cu ceea ce ai scris eu iti urez sarbatori Fericite si numai bine.

 5. Stimate Domn, departe de mine sa ma ” inflamez”, respect libertatea de expresie dintotdeauna.Comentariul meu nu era unul subiectiv, ci doar vroia sa restabileasca un adevar .BIG CLUB in Padova este considerat o institutie, functioneaza din anii 70 si a gazduit nume importante ale muzicii underground internationale, ca Andrew Lee Vowles, in arte „Mushroom”, fondator al Massive Attack, Gak Sato, saxofonistul Jazz avangardist Archie Shepp, chitaristul Acid Jazz Ronny Jordan, cantareata braziliana de Drum’n’bossa Fernanda Porto, intrumentistul suedez Lars Horntveth, cantareata italiana Rosanna Casale si multi altii. Tot de dragul adevarului concertul ABRA la Padova a fost foarte bine primit de public, public in majoritate italian,care nu ii cunostea pe muzicienii timisoreni insa s-a sintonizat cu muzica lor de la primele acorduri. Opinia Dumneavoastra si criticile sunt intotdeauna bine venite insa dupa o documentare adecvata si evitand sa folositi epitete necorespunzatoare asa cum ati facut in primele doua mesaje.

 6. Stimata doamna Vasile, la asemenea povesti ca ale dumnitale nici n-are rost sa raspund fiindca pt mine par total rupte de realitate. Pt Horea: imi cer scuze daca am fost dur si iti doresc sarbatori fericite!

 7. foarte ciudat doamna Vasile, exista cerere pentru acesti legendari in Italia , dar nu si in Romania. Va rog intr-un moment de sinceritate si daca comentariul meu va fi aprobat , daca aveti o alfel de relatie cu unu din membri formatiei, pentru ca restul cititorilor sa isi dea seama de obiectivitatea dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.