Aerogara Aeroportului Timişoara, extinsă cu 900 de metri pătrați în 2016. Ce...

Aerogara Aeroportului Timişoara, extinsă cu 900 de metri pătrați în 2016. Ce lucrări de impact sunt planificate pentru 2017

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2016 a fost, fără doar şi poate, unul prolific pentru Aeroportul Internaţional Timişoara. Numărul de pasageri a depăşit 1.000.000, transportul de marfă a crescut cu aproape 50%, iar numărul companiilor care operează zboruri din capitala Banatului a crescut. Conform conducerii aeroportului, în acest an au fost efectuate şi lucrări de extindere a infrastructurii aeroportuare.

„Lucrările pentru realizarea unor spaţii de tranzit pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor au început în luna iulie. Investiţia, realizată din fondurile proprii ale aeroportului, a vizat creşterea spaţiului de tranzit şi a vitezei de operare pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor.


Construcţia a fost realizată pe structură metalică uşoară, cu panouri termoizolante din sticlă şi a fost recepţionată în luna decembrie. Astfel, aerogara s-a extins cu 900 de metri pătrați”, a informat conducerea aeroportului.

Pentru anul 2017 conducerea aeroportului a estimat un număr de 1.700.000 de pasageri, creştere care impune şi noi lucrări de extindere a infrastructurii.

„Deoarece Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» este o entitate economică cu gestiune economică proprie, dar are şi o importanţă deosebită pentru dezvoltarea economică a regiunii de Vest a ţării, se intenţionează extinderea aeroportului în trei etape:
1. un terminal Sosiri Curse Externe – termen: 31.03.2018,
2. extinderea şi modificarea faţadei existente – termen: 31.12.2017,
3. realizarea unui terminal Plecări Curse Externe – termen: 31.12.2018.
Prima etapă – cea a Terminalului Sosiri Curse Externe – va demara chiar în cursul anului viitor. Este vorba de o investiţie de 2.000.000 euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Noul terminal va da posibilitatea gestionării simultane a trei fluxuri de pasageri (peste 500 de pasageri), va fi prevăzută cu şapte puncte de control al documentelor de frontieră, trei sisteme de transport bagaje, zona de control vamal şi spaţii comerciale”, au mai informat reprezentanţii aeroportului.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.