ACS Poli obține calificarea în sferturile Cupei, pe modul economic. Cine i-a...

ACS Poli obține calificarea în sferturile Cupei, pe modul economic. Cine i-a urmărit pe timișoreni din tribune la Afumați GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli s-a impus la Afumați. Foto: Mihai Andrieș
ACS Poli s-a impus la Afumați. Foto: Mihai Andrieș

Formația pregătită de Ionuț Popa a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României mai greu decât o arată scorul final. ACS Poli Timișoara a deschis devreme scorul cu CS Afumați, grupare din Liga a II-a, dar a suferit apoi și a încheiat prima repriză în inferioritate numerică prin eliminarea lui Artean. Victoria s-a conturat abia în ultimul sfert de oră, un 3-0 care arată că moralul bănățenilor e în continuare la cote înalte.

Timișorenii au început excelent jocul de la Afumați, pe un teren mic și care era acoperit cu zăpadă în această dimineață. După doar patru minute vârful Octavian Drăghici a deschis scorul cu o reluare din fața porții la centrarea lui Alin Cârstocea, titularizat în locul lui Croitoru. Jocul cu divizionara secundă ilfoveană părea la îndemână pentru ACS Poli, dar ce a urmat apoi a fost un hei-rup la poarta lui Curileac, o altă noutate din 11-le bănățenilor. Mai întâi, în minutul 10 Llorente greșește în careu și Adrian Popa, jucător trecut și pe la Poli II, e aproape să profite. Peste patru minute Olariu și Vlada sunt aproape de egalare, ambele șuturi fiind respinse cu greu. Ocazii au mai fost în prima repriză, dar tot pentru gazde. Luați oarecum prin surprindere, oaspeții rezistă dar rămân în inferioritate numerică înainte de pauză, când Artean vede al doilea cartonaș galben pentru o intrare dură asupra lui Pivniceru.

După un început modest de repriză secundă, gazdele cu om în plus aveau să fie mai insistente. Dar în ciuda strădaniilor Afumațiului, doar Adrian Popa (min. 60) a fost mai periculos printr-o încercare de ”șut-centrare”, respins de Curileac. După o ploaie de cartonașe și contrar cursului jocului, Vădrariu (75) avea să înscrie elegant din pasa unui alt nou intrat, Poparadu. Până la urmă, în minutul 90, Fernando Llorente închide tabela după ce inițial Scutaru a trimis în bară. Schimbări inspirate ale antrenorului Popa și un 3-0 care-i asigura accesul lui ACS Poli în sferturile competiției K.O.

Sub privirile lui Vassaras

Criticat vehement și de Ionuț Popa din cauza arbitrajelor din Liga I, grecul Kyros Vassaras, șeful CCA, a fost prezent în tribune la meciul de la Afumați. Brigada condusă de arbitrul Florin Mazilu, din Satu Mare, nu a avut însă multe faze grele azi. Timișorenii au fost urmăriți din tribune și de Mihai Stoica, managerul Stelei, următorul adversar din campionat. Meci care se dispută sâmbătă, de la ora 20.30.

CS Afumați: Obretin – Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Buzea, Covalschi – Ad. Popa (76 Şt. Vasile), Balgiu, V. Olariu, I. Petculescu (48 Zaharia) – Pivniceru – Vlada (78 Verdeș). Pe bancă: Al. Mişa – Botea, V. Costache, Tudorache. Antrenor: Vasile Neagu.

ACS Poli Timișoara: Curileac – B. Străuț, Bocșan, Scutaru, Șeroni – Artean, Llorente – Popovici (80 Vraciu), Cârstocea, Doman (51 Vădrariu) – Drăghici (58 Poparadu). Pe bancă: Straton – Neagu, Mailat, I. Roșu. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.