ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Timișul, din nou prezență scăzută la vot. Vezi statistica...

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Timișul, din nou prezență scăzută la vot. Vezi statistica UPDATE 13 Vezi în ce localități din Timiș s-au înregistrat prezențe-record

0
DISTRIBUIȚI

alegeri

Votul pentru alegerea noului Parlament al României a început în această dimineață. Potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean, în Timiș s-au deschis, la ora 07.00, toate secțiile de votare, nefiind înregistrate probleme.

Locuitorii din județul Timiș pot vota în 595 de secții, dintre care 207 se află în Timișoara. În total, pentru județul nostru au fost tipărite 1.365.000 de buletine de vot, iar numărul alegătorilor se ridică la 628.000.

Noutatea scrutinului din această iarnă este filmarea numărătorii voturilor cu tableta, proces prin care se dorește evitarea fraudării alegerilor.

Alegerile parlamentare 2016 se încheie duminică, la ora 21.00, cu primele date exit-poll.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a urmări desfășurarea scrutinului.

UPDATE Prezența la vot anunțată de BEC pentru ora 9.50 este de 4,52% la nivel național. Cei mai harnici votanți sunt cei din sudul țării, fruntași fiind cei din Teleorman, cu o prezență de 6,9%. De altfel, singurele județe cu peste 6% prezență la vot vin din aceeași zonă, alături de Teleorman depășind acest procent Oltul și Dâmbovița. Ca de obicei, județul Timiș se află la polul opus, cu o prezență de 3,3% la ora 9.50. Cea mai slabă prezență de până acum se înregistrează în Maramureș, 2,90%.

UPDATE 2 Echipa PSD Timiș a votat de la ora 10.00. Președintele filialei Timiș, Sorin Grindeanu, a declarat că „am votat pentru cel mai bun program de guvernare, pentru o echipă de oameni tineri și competenți”. Acesta a lansat un apel către viitorii parlamentari să se întâlnească după alegeri pentru a stabili care sunt prioritățile județului.

eugen-dogariu-alegeri-vot-1

UPDATE 3 Liberalii timișeni s-au „reunit” la Școala Generală Nr. 30 din Timișoara, unde votează primarul Nicolae Robu. Edilul a spus că a votat pentru ca „Timișoara și județul Timiș să fie tratați așa cum se cuvine”, iar apoi delegația PNL a plecat spre Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, unde votează președintele partidului, Alina Gorghiu.

alina-gorghiu-a-votat-la-timisoara04_resize

UPDATE 4 Alina Gorghiu, președintele PNL și prima pe lista PNL Timiș pentru Senat, a votat, în jurul orei 10.30, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, școală la care a învățat și mama sa.


Vezi AICI ce a declarat.

UPDATE 5 Candidații ALDE s-au prezentat la urne la ora 11.00. Senatorul Petru Ehegartner, care candidează pentru un nou mandat, a declarat că „am votat pentru o Românie care să poată privi în față, cu speranța că vom clădi o țară care o va duce mai bine”. Liderul filialei Timiș, Marian Cucșa, a declarat la rândul său că „am votat cu încredere pentru acea schimbare despre care se vorbește de 26 de ani, cu încredere în timișoreni”.

UPDATE 6 La ora 11.45, prezența la vot la nivel național era de 11,6%. Cea mai ridicată prezenţă este în judeţele Teleorman – 16,62%, Olt – 15,99% şi Dolj – 14,8%. Cea mai scăzută prezenţă este în judeţele Bistriţa – Năsăud – 7,58%, Maramureş – 7,63% şi Timiş – 8,77%.

UPDATE 7 Reprezentanții Penitenciarului Timișoara anunță că, din totalul de 363 de deținuți cu drept de vot, 242 și-au exprimat dorința de a vota la alegerile parlamentare de astăzi. Pot vota pușcăriașii care “nu și-au pierdut drepturile electorale prin sentință judecătorească de condamnare și care au domiciliul/reședința în județul Timiș”, transmite Penitenciarul Timișoara.

UPDATE 8 O femeie din Recaș a fost surprinsă cu două cărți de identitate în secția de vot, polițiștii deschizând dosar penal în acest caz.

UPDATE 9 Prezență la urne de peste 50% în câteva localități din Timiș, la ora 12.00 Potrivit datelor făcute publice de Biroul Electoral Central, în județul Timiș sunt mai multe secții de votare în care prezența la urne, la ora 12.00, este peste 50%. Este vorba de secția de votare de la fosta școală din Dobrești – 69,70%, Căminul Cultural Rădmănești – 57,69%, Casa Națională Blajova – 50% și Căminul Cultural Lăpușnic – 47,22%.

UPDATE 10 Candidaţii PMP au ajuns la urne la ora 12.00. După ce au votat, Cornel Sămărtinean, candidat pe lista pentru Camera Deputaților și Radu Șumălan, candidat la Senat, și-au exprimat speranța că din Parlamentul României vor face parte profesioniști. „Am votat pentru un Parlament din ce în ce mai performant, pentru o Românie puternică și nu în ultimul rând pentru ca banii Timișului să rămână în Timiș”, a spus Sămărtinean. Radu Șumălan a declarat că „eu am votat pentru noi toţi, am votat pentru tineri, pentru copiii noştri, pentru nepoţi, pentru un Parlament performant care să aducă mai bine în casele şi în inimile românilor. Am votat pentru ca Timişul să fie reprezentat, am votat pentru timişeni, am votat pentru România întreagă”.

UPDATE 11 Cătălin Drulă, candidatul USR Timiș pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaților, a votat, în jurul orei 13.30, la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara. Acesta a venit însoțit doar de un membru al partidului, iar la ieșirea din secția de votare a declarat că a votat pentru “meritocrație. Am votat pentru oameni care nu au mai făcut politică, pentru competență și pentru oameni care să pună în Parlament interesul cetățenilor în centrul acțiunii lor”. Întrebat la ce scor se așteaptă USR în județul Timiș, Drulă a precizat că nu vrea să facă pronosticuri pentru că “noi avem un sentiment de bine că am dus o campanie frumoasă, că am dus mesajul nostru oamenilor și acum așteptăm lumea să iasă la vot, pentru că e vreme bună, și să vedem”.

UPDATE 12 La ora 16.00, la secția de votare deschisă în fosta școală din satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, prezența la urne era de 136%. În această localitate s-a născut și Patriarhul Daniel, la data de 22 iulie 1951. La secția din sat au votat 45 de persoane, dintre care 28 de listele suplimentare. De asemenea, o prezență record a fost înregistrată și la secția de votare de la Casa Națională Blajova – 92%, la Căminul Cultural Poieni – 73 %, la Căminul Cultural Ierșnic – 71% și la Căminul Cultural Crivobara – 70%.

UPDATE 13 La ora 19.30, prezența la vot în județul Timiș este de 33,52%. În total, la cele 595 de secții deschise în județul nostru au votat 207.537 de persoane. Cea mai mare prezență din Timiș se înregistrează, în continuare, la secția de votare din localitatea Dobrești – 172%, urmată fiind de Blajova – 97%, Crivobaia – 89% și Ierșnic – 89% și Poieni – 84%.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.