Alertă în Timiş: două grupuri de migranți depistate de autorități, unul chiar...

Alertă în Timiş: două grupuri de migranți depistate de autorități, unul chiar în Timișoara. Vezi de unde veneau

0
DISTRIBUIȚI

migranti

Poliţiştii de frontieră bănățeni au reuşit să prindă un grup de migranţi care a reuşit să treacă ilegal graniţa în România şi a ajuns până la Timişoara.

În baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

În apropierea unei pensiuni de pe raza municipiului Timişoara au depistat un grup format din 18 cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, grupul, format din 7 bărbaţi, 6 femei şi 5 copii, a fost condus la sediul institutiei, pentru cercetări.


În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Siria şi Irak. Adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, iar copiii între 1 şi 5 ani. De asemenea, au mai declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care au ajuns în municipiul Timişoara şi depistării tuturor persoanelor implicate, cetăţenii străini urmând să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stamora Moraviţa au desfăşurat astăzi o actiune în zona de competenţă, în urma căreia au depistat, în apropierea graniţei, pe direcţia localităţii Moraviţa, patru cetăţeni din Kosovo.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 18 si 48 de ani, au încercat să intre ilegal în ţară din Serbia, cu intenţia să ajungă în Germania, la muncă. În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, cei patru bărbaţi urmând să fie preluaţi de către  Serviciul pentru Imigrări Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.