Aquatim încheie anul cu investiţii de 118 milioane de euro. Care sunt...

Aquatim încheie anul cu investiţii de 118 milioane de euro. Care sunt cele mai importante lucrări făcute cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Bilanţ pozitiv pentru cea mai performantă companie din subordinea Consiliului Local Timişoara. Conducerea Aquatim a informat că în acest an a finalizat un proiect de 118.000.000 de euro, prin POS Mediu, fonduri cu care s-au realizat trei staţii de tratare a apei, şapte staţii de epurare, 200 de kilometri de conducte de canalizare şi 100 de kilometri de conducte de apă.

Lucrări au fost efectuate în Timişoara, Deta, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, şi Sâmnihaiu Român.


Tot în 2016 Aquatim a realizat peste 1.700 de kilometri de reţea de apă, dar şi 860 de kilometri de reţea de canalizare şi servicii pe raza judeţul Timiş. În anul în curs au fost puse în funcţiune sisteme de alimentare cu apă de la reţeaua din Timişoara pentru localităţile Săcălaz, Sânmihaiu Român, Utvin şi au fost conectate la sistemul de canalizare a Timişoarei localităţile Giarmata Vii, Ghiroda, Moşniţa Nouă, Moşniţa Veche, Sânmihaiu Român, Utvin.

Pentru viitor, Aquatim are în plan lucrări de nu mai puţin de 180 de milioane de euro, realizate în mare parte tot din fonduri europene. Pe lista cu investiţii se numără 13 staţii de tratare a apei, 59 de staţii de pompare a apei, extinderea reţelelor de apă cu peste 93 de kilometri şi reabilitarea a 124 de kilometri, amenajarea a şase staţii de epurare, şi extinderea reţelei de canalizare cu aproape 300 de kilometri.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.