ASU Politehnica a beneficiat doar de o mică parte din finanțarea câștigată...

ASU Politehnica a beneficiat doar de o mică parte din finanțarea câștigată la concursul pe proiecte. Din ce cauză nu vor putea fi folosiți toți banii de la CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI
ASU Politehnica, depășită acasă de Luceafărul
Stadionul ”Dan Păltinișanu” nu a fost de bun augur pentru ASU Poli în B

O mare parte din suma de 117.000 euro pusă la dispoziție de CJ Timiș pentru ASU Politehnica va rămâne necheltuită. Banii, obținuți în urma câștigării concursului de proiecte din luna octombrie, au devenit accesibili clubului din Liga a II-a foarte târziu. Acest lucru s-a întâmplat, culmea, din cauza datoriilor echipei susținute de suporteri pentru utilizarea stadionului ”Dan Păltinișanu”.

ASU Poli nu mai are timp să cheltuie și să deconteze, așa cum prevede legea, toți banii de care trebuia să dispună. Culmea, totul li se trage alb-violeților de la meciurile disputate la începutul sezonului pe ”Dan Păltinișanu”, în special pentru cele două din luna august – când se percepea o sumă ridicolă pentru închiriere, circa 25.000 de lei pe meci.

Formația susținută financiar de suporterii timișoreni avea acces la 530.000 de lei, finanțare pentru proiectul: ”Poli – un club solid, echipă a comunității”, câștigată în urma concursului organizat de Consiliul Județean Timiș în luna octombrie.


”Banii au venit chiar foarte târziu și nu am reușit să facem tot ce ne-am propus. Am avut o datorie către CJT pentru primele meciuri jucate pe stadion și timpul a fost foarte scurt”, a declarat Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria, pentru PRESSALERT.ro. Conform acestuia datoria achitată cu întârziere a fost de peste 80.000 de lei. Practic, clubul din B va ieși pe ”zero” din relația cu CJT pe anul 2016, deoarece tot circa 80.000 de lei va reuși să deconteze prin intermediul proiectului, unul menit să se desfășoare în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie. Timpul fiind scurt și legislația strictă, ASU Politehnica nu mai are timpul necesar să implementeze toate evenimentele prevăzute în dosar, unele fiind depășite demult. Totuși, ”Mihalcea” spune că situația nu e descurajantă și clubul va aplica pentru finanțare pe proiecte de la CJT și în primăvară: ”Am văzut mersul lucrurilor și la anul vom depune un nou proiect…”.

”Printre evenimentele organizate au fost Ziua Steagului alb-violet, cu ocazia jocului cu Râmnicu Vâlcea, când li s-au înmânat steaguri și eșarfe copiilor prezenți la meci. La Baza 2, pe un zid, va fi realizat un grafitti special. Alți bani au fost folosiți pentru a achiziționa echipamente pentru grupele de copii și juniori”, a precizat Sebastian Novovic.

ASU Politehnica obținuse finanțarea cea mai mare la concursul de proiecte, unul în urma căruia au mai fost beneficiare și alte cluburi, precum Timba Timișoara sau Warriors. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.