ASU Politehnica riscă să joace degeaba ultimul meci din 2016. Ce veste...

ASU Politehnica riscă să joace degeaba ultimul meci din 2016. Ce veste a primit următorul adversar al ”Băieților în ghete” în Liga a II-a

0
DISTRIBUIȚI
asu-poli-balotesti-11
Meciul ASU Poli – Vâlcea ar trebui să se joacă sâmbătă pe ”Știința”

Nou promovata de pe ”Știința” mai are un singur meci de disputat în acest an. Sâmbătă, ASU Politehnica Timișoara primește vizita celor de la CSM Râmnicu Vâlcea însă oltenii ar putea să calce pe urmele celor de la Șoimii Pâncota și ACS Berceni. Gruparea din Zăvoi tocmai a primit vestea că autoritățile locale își retrag sprijinul pentru echipă și cel mai probabil aceasta se va desființa în iarnă.

Grupare cu pretenții la startul sezonului, CSM-ul e colegă de clasament cu ASU Poli deși are un lot, teoretic, cu nume mai importante. Astfel, meciul de sâmbătă se anunță unul de care pe care, cu oltenii având doar două puncte peste bănățeni. Ieri însă vâlcenii au primit o veste grea.

”Domnul primar ne-a anunţat că nu va mai susţine financiar clubul, pentru că nu mai există o bază legală pentru această asociere. Va prelua stadionul şi va percepe o taxă modică. Am cerut o adresă oficială, care va fi trimisă administratorului judiciar până la finalul acestei săptămâni, apoi dânsul va lua o decizie. Este clar că nici acţionarul majoritar, domnul Niţu, nu poate susţine echipa de unul singur, cheltuielile la Liga a 2-a sunt mari.


În plus, există şi procesul pe rol cu Finanţele, care generează o nouă cheltuială, nu s-a întocmit nici măcar planul de reorganizare, pentru că se aştepta finalul procesului, astfel că nu există perspective de salvare. Clubul acesta a fost înfiinţat chiar de Primăria Râmnicu Vâlcea, iar datoriile imputate de Fisc, pentru care ne judecăm, provin în majoritate din anul 2009, când tot Consiliul Local era acţionar majoritar”, a declarat Lucian Munteanu, managerul sportiv al clubului, pentru Liga2.ro. Practic CSM Rm. Vâlcea e de doi ani în insolvență, cu datorii de 26 miliarde de lei vechi! Firma Damila ar mai fi singurul susținător finanicar, unul care însă ar renunța în condițiile date.

Ce se întâmplă dacă CSM Rm. Vâlcea se retrage

Deocamdată nu sunt semnale că CSM-ul nu se va prezenta la Timișoara sâmbătă. Retragerea echipei s-ar putea însă oficializa în iarnă și nu ar avea consecințe așa de mari asupra clasamentului. Precum în cazul Pâncotei sau Berceniului. Deoarece returul a început de o rundă toate rezultatele oltenilor din prima jumătate a campionatului rămân valabile. În schimb, eșecul cu 0-1 de pe teren propriu cu UTA BD, din etapa 20 (prima a returului), se transformă într-un 0-3 la masa verde. În ceea ce o privește pe ASU Poli aceasta ar juca practic degeaba sâmbătă cu Vâlcea dacă aceasta se retrage apoi. Meciul următor, precum și restul partidelor pe care CSM le mai avea de disputat ar urma să aibă același rezultat, 3-0 pentru adversarele oltenilor. Ar fi al doilea joc ”degeaba” pentru ”Băieții în ghete” după cel cu Pâncota, în care au învins și pe teren cu 3-0. Cu Berceni ASU Poli nu a mai apucat să joace.

În etapa a II-a alb-violeții au remizat în Zăvoi, scor 0-0, ocazie cu care au obținut primul punct (, rezultat care nu se va șterge indiferent de situație). Per total, o retragere a oltenilor ar avantaja-o pe ASU Poli. Din B retrogradează acum ultimele trei clasate din 18 echipe, inclusiv Vâlcea (, care va rămâne în clasament și dacă se retrage sau e exclusă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.