ATMOSFERĂ LA EXIT-POLL Bucurie la PSD Timiș, lacrimi la sediul PNL, unde...

ATMOSFERĂ LA EXIT-POLL Bucurie la PSD Timiș, lacrimi la sediul PNL, unde Nicolae Robu a rămas aproape singur FOTO

0
DISTRIBUIȚI

pnl-psd-colaj-timis

Emoţii mari în sediul PSD Timiş în această seară, acolo unde liderul Sorin Grindeanu, alături de candidații Eugen Dogariu şi Adrian Diaconu (Senat), Alfred Simonis (Camera Deputaților) deputatul Petru Andea şi consilierii locali Dani Diaconu şi Ion Ardeal Ieremia au aşteptat cu nerăbdare ora 21.00 pentru a afla rezultatul exit-poll-urilor.

Camera în care a fost instalat televizorul a început să se umple cu aproximativ zece minute înainte de ora 21.00. Deşi victoria partidului la nivel naţional era una certă ca urmare a sondajelor, scorul a fost aşteptat cu nerăbdare de Grindeanu care cu greu şi-a luat privirea de la televizor.

Conform exit-poll-ului de pe Antena 3 procentele obţinute de partide au fost PSD 45%, PNL 21%, USR 8%, PMP 6%, ALDE 6%, UDMR 6%, PRU 2.5%, aceleaşi scoruri fiind confirmate şi de exit-poll-ul IRES. Pesediştii l-au ascultat cu sufletul la gură pe liderul lor, Liviu Dragnea, care s-a declarat copleşit de rezultat, explicând că este vorba de un scor istoric pentru PSD şi că speră ca toată lumea să înţeleagă că votul românilor trebuie respectat.

Ulterior, Sorin Grindeanu a declarat că „avem un exit-poll care arată o victorie zdrobitoare a PSD, ceea ce mă bucură. Înseamă că românii au votat cu seriozitate, au votat un program serios, realist, care în următorii patru ani va fi pus în practică. Lucrurile stau din acest punct de vedere foarte bine pentru noi și asta înseamnă totodată și o mare responsabilitate. Eu sunt foarte conștient de responsabilitatea enormă pe care ne-au dat-o românii astăzi trebuie să fie răsplătită prin fapte, printr-o guvernare coerentă care să facă exact ceea ce s-a spus în programul de guvernare, în rest sunt extrem de atenți de tot ceea ce înseamnă numărătoare paralelă.


Aici vorbesc ca președinte PSD Timiș, toți colegii mei sunt angrenați în acest proces. (…) Dacă acest vot masiv pentru PSD se va confirma, și eu cred că așa va fi, asta înseamnă o responsabilitate enormă care apasă pe umenii noștri”. (Loredana Codruț)

Nicolae Robu, lăsat singur de candidați

Ora 20.45. Sediul PNL Timiș este mai mult gol, doar câțiva membri stau la povești în sală. Niciun candidat la alegerile parlamentare nu este prezent, și nici Nicolae Robu, șeful filialei județene. Alin Popoviciu, secretarul general al PNL Timiș, își face apariția dintr-o încăpere și încearcă să zâmbească forțat. După doar două minute, se face nevăzut.

Ora 20.50. Nicolae Robu intră în sediul partidului. Este cu ochii în telefon și își ridică capul doar ca să-i salute cu jumătate de gură pe cei prezenți, abia zâmbind. Se retrage într-un colț pentru a butona din nou telefonul, vizibil stresat. Apare în încăpere Ionuț Nasleu, cel de-al patrulea consilier personal al primarului Robu, ușor șchiopătând, după ce a fost implicat recent într-un accident rutier.

Nicolae Robu se așează în fața camerelor, cu cinci minute înainte de anunțarea primelor rezultate exit poll, la un post național de televiziune. Își face apariția și fiica sa, Andreea, pe care o strânge în brațe, apoi butonează nervos telefonul. În spatele său, pe primul rând, s-a așezat pe scaune viceprimarul Dan Diaconu, în stânga primarului, Liliana Oneț, iar la câțiva metri, în dreapta, Pavel Popescu, candidați din partea PNL Timiș la Camera Deputaților, și consilierii locali Ștefan Sandu și Adelina Tîrziu. Nici Marilen Pirtea, primul pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, și nici senatorul Ben-Oni Ardelean, candidat pentru Camera Deputaților, nu și-au făcut prezența la sediul PNL Timiș.

„Vedem, greu de spus, nu se știe”, se aude Nicolae Robu în timp ce-i șoptește unei membre PNL care este destul de optimistă în ceea ce privește rezultatele. Încheie rapid conversația pentru a se uita din nou în telefonul mobil, iar din când în când privește emisiunea. „Ce greu trece timpul acum când mai sunt doar câteva minute”, spune Nicolae Robu, cu trei minute înainte de ora 21.00. „Ciprian, să dai mai tare, nu se aude nimic”, îi comandă liderul PNL Timiș unui membru al partidului, dar imediat se răzgândește pentru că „până la urmă, nu contează ce se aude, ci ce se scrie”.

pnl-timis-rezultate-alegeri-parlamentare-2016

„PSD – 45%, PNL -20%”, începe să rostească moderatorul emisiunii de pe Digi 24, la ora 21.00, iar Nicolae Robu începe să se înroșească la față. “Ohhhh”, se aude președintele PNL Timiș rostind, iar preț de câteva minute, nimeni nu scoate niciun cuvânt. Doar șușotelile din spatele încăperii se mai aud.
La ora 21.04, Nicolae Robu începe să facă primele declarații, după ce se dezmeticește din șoc. “Pot să spun că nu sunt mulțumit de scorul pe care îl are PNL. PSD are un scor mare, într-adevăr, recunosc că este peste așteptările mele personale, și peste ale noastre, liberalilor, în general, dar dacă asta este dorința poporului român, sigur va trebui să acceptăm și să mergem înainte. Nu se oprește timpul acum, indiferent care vor fi rezultatele finale, viața merge înainte”, afirmă Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș se plânge și de prezența foarte scăzută la vot în județul nostru, despre care spune că „e o tradiție deja, una neagră”, iar întrebat dacă își va da demisia, vizibil iritat Nicolae Robu declară că „ăsta e cel mai simplu lucru. Noi trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL. Până la alegeri, cineva trebuie să joace rolul de președinte, că îl joc eu, că îl joacă alții, asta e prea puțin important”. În final, Nicolae Robu adresează mulțumiri celor care au mers la vot, membrilor PNL care s-au implicat în campanie, Alinei Gorghiu, dar și candidaților pentru munca depusă și începe să o laude pe Liliana Oneț pentru implicare. În doar câteva secunde, Liliana Oneț izbucnește în plâns lângă liderul PNL Timiș. „Ar fi meritat să fie deputat, cu prisosință”, o mai laudă Nicolae Robu.

La ora 21.12, Nicolae Robu părăsește încăperea pe motiv că are treabă, „încep numărătorile paralele”. După aproximativ 30 de minute, reapare și Alin Popoviciu, care zâmbind le transmite unor liberali, ridicând din umeri, „ce pot să zic, mai pot să zic ceva?”. (Adriana Mîț)

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.