Bazinul Şcolii Generale 30 din Timișoara, inaugurat cu fast de Robu, a...

Bazinul Şcolii Generale 30 din Timișoara, inaugurat cu fast de Robu, a fost ÎNCHIS. Vezi ce probleme au apărut şi de ce se victimizează primarul

1
DISTRIBUIȚI

bazin-generala-30-005

A costat 100.000 de euro şi a fost inaugurat cu fast, recent, chiar de primarul Nicolae Robu, însă, acum, bazinul de înot de la Şcoala Generală numărul 30 din Timişoara nu mai poate fi folosit de micuţii pentru care a fost modernizat.

Deşi investiţia a fost una costisitoare, se pare că lucrările executate de firma Depo Cleo nu au fost făcute ca la carte, astfel că bazinul pierde apă şi a trebuit să fie închis pentru reparaţii. Directoarea şcolii, Mihaela Şora, a declarat că „s-a constatat că, de la zi la zi, scade nivelul apei.


Am chemat reprezentanții firmei care a realizat lucrarea, am chemat proiectantul, și ne-au spus că trebuie să golim bazinul, pentru a se putea constata unde este problema. Din ce mi s-a spus, pare să fi fost vorba despre o «hibă» la duze, nu știu exact. S-a intervenit și s-au făcut remedierile necesare. Urmează să se usuce și apoi trebuie reumplut bazinul. Durează cam o săptămână această operațiune”, spune directorul Școlii Generale 30, Mihaela Șora.

Primarul Nicolae Robu a făcut apel la calm, tratând subiectul ca pe ceva nesemnificativ. „Nu cred că este închis în momentul de faţă, a fost o intervenţie făcută. Se poate să fie. Nu luaţi lucrurile în tragic, pentru că nu e cazul ca la orice fisură să facem o tragedie, să considerăm că s-au dus pe apa sâmbetei toţi banii investiţi. Se remediază. Asta e tendinţa, la pasajul Michelangelo când s-a fisurat mortarul nu a apărut ştire naţională la anumite posturi că nu ştiu câte milioane de euro duşi pe apa sâmbetei cu fotografie pusă pe fisura din mortar. Să nu dăm astfel de dimensiuni. Se va remedia, lucrarea este în garanţie, există şi fond de garanţie de execuţie. Se va face remedierea de rigoare şi bazinul va funcţiona aşa cum trebuie. Nu e normal dar dacă s-a întâmplat să fie un viciu ascuns şi să piardă apa ce putem face? Să lăsăm apa să se scurgă aiurea? Trebuia închis pentru a se face intervenție remediativă. Mai apar scăpări de execuție. Lucrarea va fi făcută de 100.000 de euro, nu de 100.000 de euro plus unu, firma va remedia totul pe banii ei. Nu se plătește nimic în plus. Știți că la orice produs, orice nume sonor ar avea, există o garanție”, a declarat Robu.

Primarul a dat asigurări că bazinul va fi deschis luni, cu toate că directoarea susţinea că este nevoie de o săptămână pentru ca problema apărută să fe remediată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.