Ben-Oni Ardelean (PNL): România a ales Vestul și nu se va abate...

Ben-Oni Ardelean (PNL): România a ales Vestul și nu se va abate de la drumul ei (P)

0
DISTRIBUIȚI

 

ben_oni_ardelean_rubio
Senatorul român Ben-Oni Ardelean și senatorul american de Florida, Marco Rubio

Cu o bogată experiență în politica externă, senatorul liberal Ben-Oni Ardelean, candidat pentru Camera Deputaților din partea PNL Timiș, a vorbit, într-un interviu, despre alegerea crucială pe care românii o vor face în 11 decembrie în privința direcției externe a țării.

Domnule Ardelean, în această campanie a PNL ati avertizat de mai multe ori că România riscă să se decupleze de la sfera occidentală după alegerile din 11 decembrie. La ce vă referiți?

 Spre exemplu, sunt extrem de îngrijorat de declarațiile domnului Victor Ponta care a sugerat că n-ar trebui să cheltuim așa mult pentru NATO. Declarațiile acestea au fost făcute la scurt timp după ce alegerile americane au fost câștigate de candidatul Donald Trump, care a spus clar că statele europene trebuie să își ia mai în serios responsabilitățile pentru propria apărare. Victor Ponta, care a semnat că va aloca 2% pentru Apărare pe vremea când era Premier, vine acum în numele partidului să dea o palmă credibilității naționale în fața partenerilor vestici. Probabil că Ponta este deranjat de opțiunea pro-vestică a românilor, de clubul select al statelor dezvoltate unde ne dorim să fim, altfel nu înțeleg de ce vrea PSD să practice o politică diversionistă, balcanică, una care să ducă la excluderea noastră de la masa negocierilor și implicit aruncarea românilor, din nou catre marginea Europei. Din această cauză au plecat românii noștri din țară. O astfel de abordare dă o palmă serioasă românilor, iar riscul este să ne întoarcă în urmă cu zeci de ani, totul din iresponsabilitate și lipsă de cuvânt în obligațiile internaționale asumate.

De ce credeți că PSD trimite astfel de semnale?

Proveniența nu se uită niciodată, iar sentimentele filo-ruse rămân sedimentate în mentalitatea publica a celor care au beneficiat de perioada respectivă.


Ei vor transmite aceste apucături, conștient sau inconștient, copiilor lor, adică puilor lor, asa cum des folosim acest termen. Câștigarea alegerilor de către pro-ruși în Moldova și Bulgaria, precum și jocul pro-rus a țărilor din regiune, fac ca țara noastră să rămână singura oază albastră într-o zonă roșie. Nu îmi doresc ca România să se înroșească. Timișul este cel mai pro-vestic județ din România, unde gradul de acceptare inter-confesional și multi-etnic este cel mai ridicat. Un fel de oază vestică într-o țară în care reminscențele comunistoide încă înfluențează puternic deciziile publice și comportamentul politic, fapt ce face ca țara mea să fie deseori plasată pe ultimele locuri în UE. Lucruri precum: corupția, hoția, parvenirea etc., adică non-valorile cultivate în societatea românească o lungă perioadă de timp. Sunt de părere ca trebuie să mergem și drept, să promovăm și să dezvoltăm în societate corectitudinea, integritatea, cinstea, respectul, acceptarea, valoarea profesională, inteligența etc. Comuniștii au fost permanent deranjați de onestitate, de competiția transparentă, de dreptul la exprimare, incercând permanent să țină captivă societatea și să limiteze drepturile și libertățile cetățenilor. Adică, să subjuge oamenii, iar când nu au mai putut să o facă prin puterea totalitară, au făcut-o deseori prin menținerea oamenilor în sărăcie tocmai pentru a avea voturi ieftine. Exemplu relevant – Teleorman!

Sunteți candidat al PNL pentru Camera Deputaților, ce se poate face pentru a opri aceste tendințe?

În primul rând, trebuie să promovăm și să dezvoltăm în societate valori și principii morale sănătoase. O ruptură de reflexele comuniste nu poate să se producă altfel, fiindcă degeaba vine o nouă generație politică, dar care perpetuează aceleași metehne, bazate pe non-valorile comunistoide. Pe plan extern, obișnuiesc să spun că nu mai suntem doar noi în garsoniera noastră, adică trebuie să ținem cont de contextul internațional care influențează imediat ceea ce se întâmplă în intern, trebuie să știm că doar un parteneriat extrem de solid cu SUA și o atitudine demnă în relațiile cu UE, vor fi un potențial pentru ca România să preia leadershipul regional. Asta va da imediat credibilitate țării, va atrage investiții, va schimba imediat gradul de bunăstare a românilor. Se va consolida în felul acesta direcția pro-vestică, iar forțele mistico-securistoide nu vor mai conspira împotriva românilor, nu-i vor mai îngenunchia prin sărăcie. Altfel, o să avem o Românie teleormanizată, adică sărăcie, șomaj ridicat, fețe triste, oameni fără perspectivă. Noi vrem să mergem înainte, iar dreapta politică românească își propune nu să împartă pomeni, ci să faciliteze dezvoltarea, să genereze interes pentru investitori, să aducă corectitudine în sfera publică. Trecutul care a schimonosit fibra spirituală a națiunii și a nenorocit destine, sper să nu îl mai perpetuăm după 11 decembrie 2016, ci să mergem inainte, cu dreptate și  adevăr, cu speranță în suflet și credință în Dumnezeu! Asta înseamnă România înainte, mesajul Partidului Național Liberal în aceste alegeri.

Publicat la comanda PNL de către Boța Dragoș PRESSALERT PFA Cod Mandatar Financiar: 11160004

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.