Viorel Coifan crede că demisia lui Robu nu e un capăt de...

Viorel Coifan crede că demisia lui Robu nu e un capăt de ţară: „La japonezi, asumarea responsabilității înseamnă seppuku”. De ce vrea să conducă interimar PNL Timiş

0
DISTRIBUIȚI

viorel-coifan-3

Rezultatul dezastruos, de doar 20%, obţinut de PNL la nivel naţional la alegerile parlamentare de la începutul lunii, i-a pus pe gânduri pe liberalii din Timiş, care vor o analiză serioasă a motivelor care au dus la eşec, dar şi schimbări radicale, acolo unde se impune. Fost lider al PNL Timiş vreme de opt ani, Viorel Coifan, s-a arătat dispus să preia conducerea interimară a filialei judeţene până la organizarea de noi alegeri.

„Vom încerca să facem în această perioadă, că se impune, o limpezire doctrinară atât la nivel local, cât şi la nivel central. Când vorbesc de limpezire doctrinară nu mă refer neaparat la întoarcerea la origini, la partidul lui Brătianu, pentru că altele erau realităţile socio economice atunci şi altele sunt cele acuale. Însă sunt câteva valori la care noi ţinem în mod deosebit. (…) Probabil că în luna aprilie sau mai, va fi un congres al PNL.


Noi la ora actuală suntem în situaţia în care domnul preşedinte Robu şi-a anunţat demisia şi este la Bucureşti această demisie care urmează să o discute. (…) Probabil că cei de la Bucureşti vor stabili care ar putea să fie o formulă de interimat, care ar fi structura unui astfel de interimat. Noi însă în momentul când s-ar forma un astfel de lucru trebuie să ne gândim în primul rând la gestionarea corectă a alegerilor în partid la nivel local care probabil ar putea să fie prin luna februarie, dat fiind faptul că ianuarie până la jumătate este o lună în care sunt diverse aniversări, sunt diverși sfinți, ca să zic așa. Vreau să spun că eu personal dacă voi fi președintele acestui comitet interimar, pentru că sunt decan de vârstă ca prim-vicepreședinte al partidului și mai am încă o calitate: eu nu voi candida. Eu nu voi candida la alegerile interne din 2017 pentru că eu consider că e nevoie de un schimb de generații, acest schimb de generații nu trebuie însă să fie făcut într-un mod fanfaronic. Nu, este un schimb normal și vom avea grijă să promovăm acei tineri care prin pregătirea lor și prin calitățile naturale pe care le au pot să asigure în continuare viața partidului atât la nivel local cât și național”, a declarat acesta.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă regretă demisia lui Nicolae Robu de la şefia PNL Timiş, Coifan a comentat că „vreau să vă spun un singur lucru. Este o cutumă, de obicei rezultatele alegerilor se asumă de către responsabilul politic, este o cutumă, ea se respectă și nu este nimic altceva decât asigurarea unui moment de limpezire a gândurilor și a proiectelor de viitor. (…) Nu înseamnă un capăt de țară, ca să zic așa. Acuma știți, există diverse moduri, la japonezi, asumarea responsabilității înseamnă seppuku”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.