Concert de neratat alături de formaţia înfiinţată de Bujor Hariga, o adevărată...

Concert de neratat alături de formaţia înfiinţată de Bujor Hariga, o adevărată şcoală de rock. Vezi când va avea loc

0
DISTRIBUIȚI
Bujor Hariga şi colegii săi din formaţia Ora H vor susţine un concert extraordinar la Timişoara
Bujor Hariga şi colegii săi din formaţia Ora H vor susţine un concert extraordinar la Timişoara

Cea mai veche clădire de pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara (ridicată în anul 1740) va fi gazda unui concert alături de o trupă formată în jurul unuia dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai Timişoarei, Ora H. Evenimentul va avea loc joi, 8 decembrie, de la ora 21.00 la 1740 Music Cafe, unde melomanii vor avea parte de o seară de muzică live oferită de Paul Sufaru (voce), Toni Kuhn (clape), Bujor Hariga (chitară), Adi Văduva (bass) şi Lică Dolga (tobe).

Muzicianul timişorean Bujor Hariga (Hari – pentru prieteni), unanim apreciat drept unul dintre cei mai mari chitarişti ai României, a fost profesorul de chitară al multor muzicieni recunoscuţi şi, împreună cu noile generaţii, „produce“ în continuare piese deosebite, fiind o adevărată „şcoală de rock“.


La sfârşitul anului 2007, a fost recompensat cu o Diplomă de Excelenţă din partea Primăriei Timişoara pentru întreaga sa activitate, iar cu câţiva ani în urmă a pus bazele trupei Ora H.

„M-am apucat de cântat la chitară în clasa a 9-a, pe o chitară pe care mi-am zgâriat notele, după o metodă germană. Efectiv, am scrijelit notele şi am învăţat muzică după partiturile de pian ale surorii mele. Ea făcea şcoala de muzică. Pe mine nu m-au dat la şcoala de muzică, au zis că nu poţi întreţine o familie din meseria asta, şi pe bună dreptate“, îşi aminteşte muzicianul care a format o sumedenie de talente.

Activitatea muzicală a lui Bujor Hariga include Pro Musica, proiectul HG – alături de Walter Gerner, fostul său coleg din trupa Cascada, care este stabilit în Germania – proiectul Prototyp, formaţia lui Adrian Iowa (creat în 1981 de timişoreanul Adrian Iowa – care s-a stabilit de mai mulţi ani în Germania) şi apariţii alături de formaţia Rockabil, ca invitat special.

Foto: Daniel Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.