Construcţia sălii polivalente de 16.000 de locuri, un nou hop birocratic. Ce...

Construcţia sălii polivalente de 16.000 de locuri, un nou hop birocratic. Ce trebuie să trimită Primăria Timișoara la București

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu hartii

Primăria Timişoarea continuă discuţiile cu Ministerul Dezvoltării pentru construcţia unei săli polivalente de 16.000 de locuri în capitala Banatului. Proiectul ar urma să fie pus în operă de îndată ce studiul de fezabilitate existent deja din 2012 în sertarele ministerului va fi acutualizat.

„Luni vom trimite la CNI, Compania Națională de Investiții, un material cu ceea ce ni s-a cerut punctual. Spre exemplu ni s-a cerut să indicăm, să angajăm o locație de cel puțin 54.000 de metri pătraţi unde să se contruiască sala și parcajul eferent. Doi, dacă angajăm o astfel de suprafață, un astfel de teren, să dăm toate datele lui, inclusiv să dăm fotografii ale amplasamentului. Ne trebuie inclusiv un memoriu prin care să arărăm oportunitatea investiției. Totul este aproape gata. Luni vom finaliza materialul și îl vom trimite și pe proiectul de buget pe 2017 va intra la finanțare acest obiectiv așa cum v-am spus”, a declarat Nicolae Robu.

Amintim că Primăria Timişoara construieşte în parteneriat cu Universitatea Politehnica o sală polivalentă de 3.000 de locuri.


Proiectul, la care se lucrează de cinci ani de zile stagnează după ce firma Maratti, antreprenor principal, a dat faliment. Acum, administrația orașului speră să se realizeze această nouă sală.

„Eu am primit informațiile că se elaborează un proiect-pilot, atunci era vorba de o sală de 14.000 de locuri, pentru ca proiectul să fie implementat la Timișoara și București. Asta mi s-a spus în 2012, în primul an de mandat, și de atunci am tot insistat să se facă pași concreți. S-a rămas în stadiul de SF și acum CNI face această înștiințare că s-a aprobat și la MDRAP, și în consiliul de administrație al CNI să se deruleze acest proiect-pilot. (…) Ea va fi amplasată în campusul sportiv și de congrese, în spațiul dintre stadionul «Dan Păltinișanu» și strada Cerna, linia de cale ferată uzinală. Nu știm cât costă, pentru că acum se face o actualizare a studiului de fezabilitate, ocazie cu care se va actualiza și prețul. În orice caz, banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și se alocă direct Companiei Naționale de Investiții. Compania va construi sala și ea va reveni municipiului Timișoara când va fi gata. Sala va fi gata probabil în 2018”, a explicat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.