Crăciun de poveste: 300 de români petrec sărbătorile de iarnă în Laponia,...

Crăciun de poveste: 300 de români petrec sărbătorile de iarnă în Laponia, unde se plimbă cu sania trasă de reni și admiră aurora boreală FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-962365818">
laponia
300 de români petrec Crăciunul în Laponia.

300 de români petrec în acest an Crăciunul într-o lume de basm. Este vorba de Laponia, țara lui Moș Crăciun, unde se plimbă cu sania trasă de reni și admiră aurora boreală. În total, două curse aeriene au zburat spre Rovaniemi din România, înainte de sărbători, iar toate cele 300 de locuri au fost ocupate, majoritatea turiștilor fiind familii cu copii.

Asta deși costurile pentru o excursie în țara lui Moș Crăciun nu sunt chiar mici. Astfel, un pachet pentru o persoană a plecat de la suma de 1.150 de euro și include cazarea pentru patru nopți, masa, transportul dus-întors și alte facilități.

În ceea ce privește programul, în Ajunul Crăciunului, turiștii pornesc în căutarea lui Moș Crăciun la coliba secretă din pădure, participă la împodobirea bradului de Crăciun și se plimbă cu sania trasă de reni. Apoi urmează ceremonia traversării Cercului Polar.

În ziua de Crăciun, fiecare familie are o întrevedere personală cu Moș Crăciun la biroul acestuia din Santa Claus Village, vizitează Parcul tematic Santa Park, o peșteră săpată într-o stâncă, la 132 m adâncime, de unde pot cumpăra și prăjiturele de la “Brutăria Crăciuniței – soția Moșului”, iar copiii participă la cursurile Școlii de Elfi.

Iar în cea de-a doua zi de Crăciun, este organizată și o vizită la Grădina Zoologică Polară “Ranua Wildlifepark”, cea mai nordică grădină zoologică din lume, unde admiră urși polari, reni, căprioare, cerbi, vulpe arctică, câini husky sau bufnița de zăpadă.

Opțional, turiștii pot vizita o fermă de câini Husky și să facă o scurtă plimbare prin pădure într-o sanie trasă de câini. De asemenea, pot fi organizate călătorii pe snowmobil prin pădurea acoperită de zăpadă, iar dacă cerul este senin, se poate admira aurora boreală. În data de 27 decembrie, ultima zi petrecută în Laponia de cei 300 de români, aceștia au timp liber la dispoziție pentru cumpărături.

Foto paralela 45

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.