Crăciun petrecut în stațiunile montane din Munții Banatului cu foc de tabără,...

Crăciun petrecut în stațiunile montane din Munții Banatului cu foc de tabără, țuică fiartă și pomana porcului. Cât de mare este stratul de zăpadă

0
DISTRIBUIȚI
Mii de turiști petrec Crăciunul în Munții Banatului.

Mii de români din vestul țării, și nu numai, petrec sărbătorile de iarnă în Munții Banatului, unde se pot bucura de zăpadă din belșug, dar și de preparate tradiționale bune de te lingi pe degete.

De exemplu, în stațiunile montane Semenic, Muntele Mic și Văliug, din județul Caraș-Severin, aproximativ jumătate din locurile disponibile au fost ocupate de Crăciun, iar de Revelion cu greu se mai găsește un loc.

Administratorii pensiunilor au pregătit un program special de Crăciun, astfel încât turiștii să simtă spiritul sărbătorilor în vârf de munte.

Astfel, la o pensiune din Văliug, unde un pachet de trei nopți a costat între 395 și 465 lei, turiștii au parte de lansare de lampioane de pe terasa clădirii și cină de Ajun cu venirea lui Moș Crăciun.


În prima zi de Crăciun, clienții primesc la prânz supă de casă, sărmăluțe, pomana porcului și cozonac, iar seara ascultă colindători și participă la un foc de tabără cu țuică și vin fiert din partea casei.

La o altă pensiune din stațiunea Văliug, unde un pachet de trei nopți costă între 389 și 469 lei, pe lângă mâncare tradițională românească, turiștii participă la ateliere de confecționat podoabe de brad, împodobesc pomul de Crăciun, primesc colindători și se adună în jurul unui foc de tabără.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă se poate schia pe pârtiile din cele trei stațiuni montane. De exemplu, pe Muntele Mic stratul de zăpadă măsoară aproape 40 de centimetri, iar pe Semenic – 10 centimetri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.