Cu cazări de lux pe bani publici, Robu dă asigurări că la...

Cu cazări de lux pe bani publici, Robu dă asigurări că la cursurile urmate de funcţionarii din primărie legea a fost respectată: „Sigur, fabulaţii au mai apărut prin presă”

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (1)

Recent, Corpul de control al prim-ministrului Dacian Cioloş a descoperit mai multe nereguli la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și la centrele regionale de formare continuă pentru administrația publică locală.

PRESSALERT.ro a publicat în urmă cu câteva luni un material în care arăta că angajații Primăriei Timișoara au avut parte de cazare de lux pe bani publici în vara acestui an, atunci când mai mulți dintre ei au participat la ore de pregătire în stațiunea Mamaia. Primarul Nicolae Robu spune că nu are cunoştinţă însă ca legat de cursurile urmate de angajaţii municipalităţii să fi fost descoperite probleme.

„Verificările le face corpul de control al primarului, întotdeauna când fac verificări folosesc acest instrument pe care îl am. Nu am fost informat să ne regăsim în raportul guvernului cu vreo neregulă, nu am sesizări că ceva nu s-ar fi întâmplat în regulă la cursurile noastre. Sigur, fabulaţii au mai apărut prin presa, dar pe mine mă interesează abordările serioase, nu prostiile. Nu exclud să fi fost probleme, dar mie nu mi s-a sesizat niciodată că ceva ar fi în neregulă cu cursurile. Ce fac oamenii în afara programului de curs e altceva. Iar faptul că se ţin cursurile la munte sau la mare nu reprezintă nimic specific pentru România.


Peste tot în lume se obişnuieşte să se aleagă aceleaşi locaţii din două considerente. Preţul este la fel de mare ca şi în altă parte, pentru că aici este o limitare de preţ, nu înseamnă că dacă te-ai dus la mare ai cheltuit mai mult sau dacă te-ai dus la munte ai cheltuit mai mult, tu ai un plafon de preţ, trebuie să asiguri cazare în hoteluri de trei stele sau în camere de trei stele, că unele hoteluri au regim mixt şi patru cu trei stele sau pot avea şi alte variante. Şi în al doilea rând, peste tot în lume se asigură şi o satisfacţie pentru participanţii la curs, un stimulent, prin asemenea locaţii. Nu trebuie să alegi o locaţie nesatisfăcătoare numai aşa de dragul de a nu da satisfacţie cuiva sau a da satisfacţie altcuiva. Şi conferinţele şi congresele foarte serioase, multe dintre ele se ţin în locuri mai deosebite. Nu înseamnă că sunt neserioase dacă se ţin aşa. Există congrese ştiinţifice care se ţin în insula Mauritius, mai ştiu pe pe unde. Eu am orizontul foarte larg şi sigur că e liber oricine să stea cu… cum se cheamă, cum poartă caii ca să vadă numai în faţă. E libertatea oricui să se poziţioneze cum vrea, eu o respect, dar populisme dinastea că noi facem undeva să părem amărâţi nu au sens”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Amintim că înițial, Primăria Timișoara a refuzat să ofere informații legate de cursurile de pregătire sau de costurile aferente cazării. Șefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, răspunzând la o cerere în baza Legii 544 că „acestea nu sunt de interes public”. Ulterior, PRESSALERT.ro revenit cu cererea, după ce primarul Nicolae Robu a atenționat că funcționarii pot fi dați în judecată dacă nu răspund în baza legii accesului la informațiile de interes public. După avertismentul lui Robu, Aurelian a oferit datele care înainte nu erau de interes.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.