Echipă specială pentru prinderea hoţilor de buzunare, la Timişoara. Vezi cum îi...

Echipă specială pentru prinderea hoţilor de buzunare, la Timişoara. Vezi cum îi pot ajuta cetățenii pe polițiști

0
DISTRIBUIȚI

politia-masina-cfl

Speranţă pentru cei care au căzut pradă hoţilor de buzunare care acţionează în vehiculele Regiei Autonome de Transport Timişoara. Timişoreanul Cristi Brâncovan, cel care duce o luptă constantă pentru combaterea acestui fenomen, a lansat un apel pe Facebook atât către victime cât şi către martori, cerându-le să se implice pentru ca hoţii de buzunare să poată fi deferiţi justiţiei.

„Vă reamintesc faptul că există deja închegată o echipă funcțională de lucru, reprezentată de conducerea Secției 1 de Poliție și tânărul procuror ce-i coordonează, care așteaptă să soluționeze plângerile voastre însoțite de martori, cu aceeași implicare ca în cazul hoților din buzunare prinși acum trei săptămâni tot cu ajutorul vostru (propuneri de măsuri preventive, ordonanțe de victimă și/sau martori protejați).


Dacă sunteți martori și ați văzut ceva relevant, însoțiți victima și mergeți la Secția 1 (str. Lorena – lângă fostul Liceu Energetic, actual Regele Ferdinand 1), chiar dacă fapta a fost comisă pe raza altei secții sau apelați 112, dar rămânând împreună cu victima. Prin relevant înțeleg faptul că ați văzut : portofelul/telefonul extras din buzunar/poșetă/rucsac sau circulând la complici; bunuri aruncate de un complice după ce victima reclamă furtul în public; restituirea bunului de către complici; etc. Dacă există polițiști prin zonă solicitați sprijin. Nu e necesar să rețineți fizic suspecții, dacă raportul de forțe e disproporționat, dar sunteți acoperiți de lege dacă îi rețineți și/sau îi imobilizați până la sosirea poliției. Le găsiți figurile și pe planșele foto de la poliție. Fără victimă nu există furt, iar fără victimă cu martor șansele de soluționare sunt sub 1%”, a scris Brâncovan pe Facebook.

Mai mult, acesta a atenţionat şi că hoţii de buzunare şi-au extins aria de acţiune. „Mare grijă zilele acestea în zona căsuțelor de la Târgul de Craciun, în special la cozile unde se servește mâncarea, unde am văzut și alți hoți decât cei deja cunoscuți. Grijă și în weekend în Piața Flavia și Mehala. Grijă și în zona bancilor și bancomatelor, unde hoții stau la filaj și acționează ulterior urmărind potențialele victime”, a mai scris Brâncovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.