Evenimente speciale la Muzeul Satului și Muzeul Banatului, în ajun de Sărbători....

Evenimente speciale la Muzeul Satului și Muzeul Banatului, în ajun de Sărbători. La ce tradiții bănățene puteți participa

0
DISTRIBUIȚI

colinde-si-ignat-in-banat

Ca în fiecare an, în spiritul sărbătorilor de Crăciun, Muzeul Satului Bănățean organizează, în 15 decembrie, un program de colinde sub genericul „Cu moșii-n colindat” și sărbătoarea Ignatului.

Pe parcursul întregii zile, vor veni colindători de la școlile cărășene din Socieni și Târnova, conduși de condeierul Nicolae Gheju, precum și din comuna Prigor din ținutul Almăjului, sub îndrumarea prof.


Maria Bihoi. La muzeul satului vor colinda, de asemenea, copii de la Școala de Arte din Timișoara, sub îndrumarea prof. Lavinia Șerban.

Începând cu ora 15.00, vizitatorii vor putea să participe la ritualul Ignatului, cu produse tradiționale specifice.

Poveste de iarnă la Muzeul Banatului

În 16 decembrie, la ora 17.00, sub genericul „Poveste de iarnă”, în spațiul de la Bastionul Therezia al Muzeului Național al Banatului va avea loc vernisajul unei expoziții de pictură cu lucrări realizate de copii în cadrul atelierului de pictură „Comoara cu Artă”, care va fi urmat de concertul anual de Crăciun susținut de corul de copii al muzeului, Voces Castelli, aflat la a șaptea ediție și coordonat de muzeograful Corina Craciova. Expoziția micilor artiști va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.