Expoziție cu influențe italiene, franceze, poloneze sau indiene, la Timișoara. Până când...

Expoziție cu influențe italiene, franceze, poloneze sau indiene, la Timișoara. Până când poți vizita „Visul călătorului”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1566234169">

1-afis-expoPictorul Costin Brăteanu a făcut, în ultima vreme, un adevărat ocol al pământului, participând la nu mai puțin de zece tabere de creație din diferite colțuri ale lumii. A călătorit din Italia până în India, din Franța până în Polonia, și a avut prilejul să cunoască locuri pline de farmec pe care le-a transpus mai apoi pe pânză.

„Realizarea propriu-zisă a picturilor se corelează cu participarea mea la o serie de simpozioane, tabere de creație sau colonii artistice din India, Egipt, Franța, Italia, Serbia, Polonia, România sau Turcia”, a detaliat artistul. „Tablourile au în general dimensiuni mici și au valoare documentară, țin locul unui jurnal, constituind demersuri, schițe sau crochiuri executate la fața locului și pornesc de la elemente recognoscibile din natură și modele etnografice”, a mai spus Costin Brăteanu.

Lucrările sale vor fi prezentate publicului într-o expoziție intitulată „The Traveller’s Dream”, care va fi deschisă la galeria Pygmalion din Casa Artelor. Aceasta cuprinde în jur de 50 de lucrări inspirate din locuri misterioase și pline de farmec sau de simbolurile descoperite acolo. Publicul va putea admira locuri precum Assam din India, lacul Orta din Italia, castelele du Bost sau Bretania-Vitre din Franța, clisura Sicevo din Serbia sau frumoasa zonă Rostocza din Polonia și alte locuri minunate, prin ochii artsitului, care a reușit să finalizeze o operă de creație cu adevărat ieșită din comun.

Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, la ora 18.00, la galeria de pe strada Augustin Pacha iar aceasta va putea fi vizitată până în 21 decembrie.

Pictorul Costin Brăteanu este, de asemenea, curator al celor 12 proiecte expoziționale organizate sub genericul „Gernik Art Camp”, al „Stefan Jäger Art Symposium”, ajuns la a patra ediție, al primei ediții a expoziției internaționale „Transylvania Art Camp” și al „International Art Symposium Tigami Lala/Marrakesh”, care a avut loc anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.