Femeile care vor să facă avorturi în zilele de sărbătoare, refuzate de...

Femeile care vor să facă avorturi în zilele de sărbătoare, refuzate de medicii din Timișoara pe motive religioase

0
DISTRIBUIȚI
Medicii timișoreni refuză să facă avorturi la cerere de Crăciun.
Medicii timișoreni refuză să facă avorturi la cerere de Crăciun.

Medicii ginecologi care lucrează în cele două maternități de stat din Timișoara vor refuza, și în aceste an, de Crăciun, femeile care doresc să facă avorturi. Doctorii invocă motive religioase și spun că nu doresc să facă chiuretaje de Paști, de Crăciun, dar și în toate zilele cu cruce roșie din calendar.

14 din cei 47 de ginecologi de la Maternitatea „Odobescu” nu fac deloc avorturi

La Maternitatea “Bega” și la Maternitatea “Odobescu” din capitala Banatului lucrează în jur de 90 de medici ginecologi.


O parte dintre doctori nu mai fac deloc avorturi.

“De sărbători legale, niciodată nu se fac avorturi la cerere, niciodată. În orice sărbătoare, nu doar în sărbătoarea Crăciunului, în orice zi de sărbătoare cu roșu în calendar, sărbătoare legală, nu facem avorturi. În zilele de sărbătoare asigurăm doar urgențele. Săptămâna dinainte de Crăciun s-au făcut avorturi la cerere”, a explicat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara și medic ginecolog la Maternitatea “Bega” din cadrul unității medicale.

La Maternitatea “Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, nu se mai fac avorturi la cerere din data de 21 decembrie. 14 din cei 47 de ginecologi refuză să realizeze chiuretaje de câțiva ani.

“Sunt realizate chiuretaje în perioada 21 – 27 decembrie doar în cazul sarcinilor oprite din evoluție sau malformații, De altfel, o parte din medici refuză să mai facă avorturi la cerere. Din cei 47 de medici pe care-i avem, 14 nu mai fac deloc chiuretaje. Au făcut o perioadă și nu mai vor”, a precizat medicul Daniela Chiriac, șeful secției de Ostetrică – Ginecologie I de la Maternitatea “Odobescu”.

Anual, în județul Timiș sunt înregistrate circa 1.500 de avorturi la cerere doar în spitalele de stat. În realitate, cifra este mult mai mare, pentru că chiuretajele din cabinetele particulare nu sunt înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.