Gafe peste gafe la plenul Consiliul Județean Timiş. Vezi cum au demonstrat...

Gafe peste gafe la plenul Consiliul Județean Timiş. Vezi cum au demonstrat aleşii că habar nu au ce votează şi de ce s-au certat

0
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean timis sedinta plen

Plen cu spectacol la Consiliul Judeţean Timiş, astăzi. În absenţa preşedintelui Sorin Grindeanu, şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Roxana Iliescu, care s-a trezit că are aceleaşi probleme ca şi fostul ei coleg de partid, Titu Bojin, pe vremea când era la PSD şi era şef a CJ Timiş. Mai exact, Iliescu a fost întreruptă de mai multe ori de consilierul judeţean PNL, Liviu Cocean, poreclit de Bojin „Lucică”, care a avut mai multe obiecţii pe tema unui proiect ajuns pe masa consilierilor locali.

La ultimul plen a CJ Timiş aleşii au amânat votarea unui proiect care prevedea neexercitarea dreptului de preemţiune pentru cinci spaţii. După mai multe discuţii, aleşii au căzut de acord că e nevoie ca membrii comisiei de Urbanism să meargă pe teren să viziteze acele spaţii alături de reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu din Consiliul Judeţean Timiş. Dincolo de discuţii însă nimeni nu a manifestat interes concret în acest sens: mai exact, niciun consilier judeţean nu a mers să viziteze spaţiul. Direcţia de Patrimoniu a CJT nu a trimis nici ea niciun reprezentant, şefa ei Laura Koszegi explicând că nimeni nu a formulat o solicitare oficială în acest sens.
Astăzi, proiectul a ajuns din nou pe masa aleşilor judeţeni.


În acte este vorba despre spaţii situate pe Bd. Regele Carol, nr. 19 valoare 80.000 de euro, Bd Regele Carol nr. 21 50.000 de euro, Bd. Regele Carol nr. 21 7.000 de euro, Strada Lucian Blaga nr.1 253.860 lei, Str. Episco Augustin Pacha 570.000 de euro, Piața Badea Cârțan nr.3 243.000 de euro, pentru care proiectul cerea neexercitarea dreptului de preemțiune. Consilierul județean, Liviu Cocean, a cerut ca trei spații să fie scoase de pe listă pentru ca CJT să se exprime mai târziu, motivând că Biblioteca Județeană ar avea nevoie de un spațiu pentru depozitarea unor volume. Cu toate că a cerut ca anumite spații să fie scoase de pe proiect, Liviu Cocean a refuzat să formuleze un amendament, avertizând colegii din CJT că dacă votează împotriva proiectului, CJ se obligă să își exercite dreptul de preemțiune, lucru care nu este adevărat, votul negativ însemnând un vot împotriva proiectului care pică. Data până la care trebuie decis dacă CJT își exercită sau nu dreptul de preemțiune este 20 decembrie.

Discuțiile pe tema proiectului au prilejuit și o serie de replici spumoase între consilierul PNL, Adrian Pășcuță și vicepreședintele Roxana Iliescu. „Doamna Iliescu, eu am crezut că sunteți deranjată de activitatea executivului pe care îl conduceți. S-a stabilit la ultimul plen că noi cei din comisia de Urbanism cu reprezentanții de la Patrimoniu vom merge pe teren să analizăm situața. Din discuțiile cu reprezentanții dumneavoastră bănuiesc că nu vă interesează patrimoniul județului”, i-a spus Pășcuță lui Iliescu după ce aceasta i-a cerut lui Cocean să ceară voie înainte să vorbească. Iliescu a replicat că „domnule, nu mai sunteţi în campanie electorală, vă rog să vă concentraţi”. Supus la vot, proiectul a primit numai 21 de voturi pentru, fiind unul de Patrimoniu. Consilierii judeţeani nu au înţeles dacă proiectul a picat sau nu, iar secretarul Dănuţ Ardelean a refuzat să lămurească aleşii spunând că „voi analiza şi veţi afla”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.