Grindeanu despre confirmarea în funcția de prim-ministru: „Am aflat dintr-un SMS de...

Grindeanu despre confirmarea în funcția de prim-ministru: „Am aflat dintr-un SMS de la Iohannis”. Vezi care este programul instalării noului guvern

1
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au susținut astăzi o conferință de presă, la Parlament, în care au vorbit despre învestirea noului guvern.

„Marţi, 3 ianuarie – Biroul Permanent al fiecărei camere. La ora 12.00 – plen în fiecare cameră pentru adoptatrea ordinii de zi. La ora 15.00 – întâlnire cu grupurile reunite Cameră, Senat PSD-ALDE. Între 16.00 – 16.30 – propunere premier desemnat şi lista Guvern. Miercuri, 4 ianuarie, între 08.00 – 14.00 – audierea membrilor Guvernulu în comisii, prezentarea programului de guvernare, dezbatere şi vot de învestitură.


Propunem ca miercuri, 4 ianuarie, ora 18.00 să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului pentru membrii Guvernului”, a detaliat Liviu Dragnea.

Prim-ministrul desemnat a dezvăluit că a aflat de confirmarea pe funcție dintr-un… SMS primit de la președinte, mesaj care spunea doar „Succes. Klaus Iohannis”. „Azi dimineaţă am primit un sms de la domnul preşedinte Klaus Iohannis. L-am sunat pe domnul preşedinte Dragnea pentru că neavând numărul domnului preşedinte ca să verific dacă este numărul domnului preşedinte. După ce am primit confirmarea i-am mulţumit domnului preşedinte pentru încrederea acordată. De azi dimineață, când am aflat în mod oficial că sunt prim ministru desemnat, am avut discuții aprofundate legate de calendar. Dacă acest calendar, cu acea rezervă legată de depunerea jurământului, va fi respectat, atunci în aceeași seară, la ora 21.00, vom face prima ședință de guvern. După ce vom depune programul de guvernae şi lista cu strucutura Guvenrului vom avea discuţii cu UDMR şi minorităţile. Am văzut că alte formaţiuni politice au anunţat dinainte de a avea lista cabinetului că nu votează. Mi se pare o abordare greşită, dar e treaba dânşilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

1 COMENTARIU

  1. Lipsa enigmatică de transparenţă şi orar a maimarilor încurajează aroganţa amploiatului funcţionar faţă de contribuabilul de la ghişeu. Se lăţeşte în sus cusurul seismectual de a nu practica Luminarea Poporului. După 2011, în postromânism, comunicarea prin sms-uri oraculare e firească şi chiar previzibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.