Grindeanu despre demiterea lui Marossy: „Cred că până la urmă această decizie...

Grindeanu despre demiterea lui Marossy: „Cred că până la urmă această decizie e una normală”. De ce este nemulţumit de oficialii statului român VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorin-grindeanu-la-pressalert-live-4

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, a comentat în cadrul ediţiei din această seară a PRESSALERT LIVE demiterea subprefectului Zoltan Marossy de către guvernul Cioloş urmare a unor declaraţii făcute în ieri în cadrul aceleiaşi emisiuni. Oficialii guvernului au fost de părere că subprefectul şi-a depăşit atribuţiile vorbind despre autonomie şi statul de drept.

„Eu cred că până la urmă această decizie e una normală, pentru că în momentul în care eşti reprezentanul guvernului în teritoriu, când eşti înalt funcţionar public, trebuie să păstrezi o anumită conduită, ceea ce poate în acest caz nu s-a păstrat.


Dar e prea puţin din alt punct de vedere. Din punct de vedere al reacţiei statului român la provocările făcute de Ungaria, de oficiali de cel mai înalt nivel în ultimele două săptămâni. Decizie legată de neprezentarea ambasadorilor şi a consulilor la tot ce înseamnă sărbătoarea noastră naţională de 1 Decembrie. Declaraţii ale vicepremierului maghiar, declaraţii ale ministrului de externe maghiar, declaraţii ale premierului maghiar din ultimele zile. E prea puţin, această reacţie nu rezolvă şi nu are nicio legătură cu ceea ce trebuia să facă guvernul României. O poziţionare corectă pe pricipii europene, o atenţionare pe căi diplomatice, în reguli europene a derapajelor venite din partea înalţilor reprezentanţi ai statului vecin. Mi mi se pare că aici de fapt din partea noastră a fost linişte. Nu am văzut subiecte nici din partea preşedintelui Iohannis pe aceste subiecte. Până la urmă conform Constituţiei dacă tot vorbim de Constituţie, cine coordonează politica externă a României este preşedintele. (…) Toate aceste chestiuni au depăşit limita normalului chiar dacă ne-am obişnuit cu anumite excentricităţi din partea guvernului de la Budapesta şi nu doar noi, s-a obişnuit şi Uniunea Europeană, dar deja s-a depăşit acea linie şi de aici dezamăgirea mea şi de aici dezamăgirea mea faţă de reacţiile oficialilor români care nu au prea fost”, a declarat Grindeanu.

Zoltan Marossy va reveni la funcţia de şef al Serviciului de Achiziţii din cadrul CJ Timiş. Sorin Grindeanu care este preşedinte al instituţiei spune că Marossy s-a achitat cu brio de sarcinile care îi reveneau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.